Gemeente Meerssen | Week van de Duurzaamheid: Wat zijn toch die SDG-boxen!?

Nieuwsbericht Week van de Duurzaamheid: Wat zijn toch die SDG-boxen!?

Gepubliceerd op: 24 september 2021 11:00

SDG-Box
Vorige week gingen de wethouders Wim Kemp en Gerard IJff langs bij een aantal scholen om de zogenaamde SDG-boxen uit te delen. Dit deden ze omdat deze week 'De week van de Duurzaamheid is'. Deze week gingen de scholen dan ook aan de slag met de boxen. Maar wat zijn die SDG-boxen nou precies?

SDG staat voor Sustainable Development Goals (SDGs). In de box zitten 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, opgesteld door de Verenigde Naties. Samen moeten ze wereldwijd een einde gaan maken aan allerlei zaken die het leven op aarde niet makkelijker maken. Enkele voorbeelden zijn extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Ook Nederland ondertekende deze doelen. De deadline voor het realiseren is 2030. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan!

De SDG-boxen helpen de scholen hierbij. In de box zitten houten kaarten met op iedere kaart een doelstelling. Deze maken de doelen tastbaar en gezien en je kunt ze delen. We hopen dat de boxen niet alleen op school leiden tot mooie gesprekken en inzichten, maar ook bij u thuis!

Inspiratie

De wethouders Wim Kemp en Gerard Ijff maakten een filmpje om de leerlingen op school, maar ook u thuis, te inspireren!

Filmpje SDG-Box
Bekijk hier het filmpje

Bezoek

Op maandag 20 september ging wethouder Wim Kemp langs bij openbare Daltonschool De Bundeling (foto's rechtsboven). Voor eventjes stond hij in de schoenen van de leerkracht van groep 8. Hij ging met de leerlingen in gesprek over duurzaamheid. De kinderen waren zeer bewust van de uitdagingen en ook wat zij er zelf aan kunnen doen, net als de leerlingen welke de wethouders vorige week al hebben bezocht! De wethouder was onder de indruk en heeft er alle vertrouwen in dat de kinderen met mooie oplossingen gaan komen voor de SDGs!