Gemeente Meerssen | Waterstanden Geul en Maas

Nieuwsbericht Waterstanden Geul en Maas

Gepubliceerd op: 10 maart 2023 12:25

Waterstanden
Het is winters weer en er valt door heel Limburg sneeuw en regen. Hierdoor stegen afgelopen dagen de waterstanden van o.a. de Maas en Geul. De Geul bereikte donderdag 9 maart een piek van 18,5 m³/s. Inmiddels neemt de afvoer van de Geul weer af.

De topafvoer van de Maas wordt zaterdag verwacht (een mogelijke topafvoer richting de 1200 m3/s is niet uit te sluiten, maar afvoeren van 1500 of meer worden niet verwacht). In de dagen erna zal de afvoer langzaam afnemen. Vanaf begin volgende week is een hernieuwde stijging niet uit te sluiten.

Waterschap Limburg blijft de waterstanden in de gaten houden. Ook als gemeente houden we uiteraard de vinger aan de pols.

Bekijk actuele informatie op de website van het Waterschap Limburg

Waterstanden App

Via de App Waterstanden Limburg kun je de actuele waterstanden van de beken en rivieren (o.a. Maas en Geul) in Limburg raadplegen. De app is bedoeld om mensen te informeren over de waterstanden, de waterkwaliteit en de hoeveelheid water. Kleuren geven aan of er sprake is van een normale toestand of (dreigende) wateroverlast. Je kunt ook alerts instellen, zodat je een bericht krijgt als er bij een bepaalde rivier wateroverlast dreigt. Je vindt de App Waterstanden Limburg in de App Store of Google Play Store. Hieronder vind je een handleiding van Waterschap Limburg hoe inwoners van de gemeente Meerssen een alert kunnen instellen.

Waterbeeld Limburg

Ook op de website Waterbeeld Limburg vindt u de waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Meer informatie vind je op de website van Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeld