Nieuwsbericht Waterschap Limburg: Doe mee met de gratis cursus 'Actief voor het waterschap!'

Publicatiedatum: 09 april 2018 11.40 uur

Waterschap
Wist je dat we in Limburg 1428 stuwen hebben? En dat we 515 regenwaterbuffers hebben in Limburg? Of dat hier per jaar 150 miljoen m3 afvalwater gezuiverd wordt? Naast het zorgen voor veilige dijken, droge voeten en schoon en voldoende water, zijn ook dit zaken en taken waar Waterschap Limburg voor verantwoordelijk is.

Spreekt dit jou aan? Heb je affiniteit met deze materie of wil je dat graag krijgen? Dan zoeken wij jou! Dijkgraaf Patrick van der Broeck is in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen van 2019 namelijk op zoek naar nieuwe bestuursleden. Zij zien erop toe dat het waterschap haar taken op een goede manier uitvoert.

Patrick van der Broeck;  "Een functie in het Algemeen Bestuur van een waterschap is belangrijk werk dat er toe doet, mede omdat het van invloed is op onze eigen leefomgeving. Een goede invulling van deze publieke taak is iets waarvan niet alleen wij, maar hopelijk ook onze kinderen de vruchten van kunnen plukken, aldus Patrick van der Broeck". Daarom  biedt Waterschap Limburg in juni inwoners van Limburg de kans een gratis cursus te volgen waarbij ze leren wat het inhoudt om bestuurslid te zijn voor het waterschap.

Inhoud en vorm van de (gratis) cursus

De cursus die wordt aangeboden is een vijfdelige cursus, die plaats vindt op de maandagavonden in juni. Op 11 juli sluiten we af met een excursie en aansluitend met een vergadering van het Algemeen Bestuur. Tijdens de cursus leer je meer over de werking van het waterschap, het bestuur, de financiën, maar ook over hoe je bijvoorbeeld effectief vergadert. Tijdens de excursie laten we je graag zien en ervaren wat het waterschap doet.

Geef je op voor de informatieavond op 16 april!

Op maandagavond 16 april organiseren we een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in deze cursus en graag meer wil weten hierover.
Je bent vanaf 19:30 uur van harte welkom in ons hoofdkantoor in Roermond, waar leden van het Algemeen Bestuur en de dijkgraaf je meer zullen vertellen over het waterschap en het werk van de bestuurders. Ook krijg je meer informatie over de gratis cursus Actief voor het waterschap die op 4 juni start.

Aanmelden

Aanmelden voor deze voorlichtingsavond kan tot en met vrijdag 13 april via waterschapsverkiezingen@waterschaplimburg.nl of via de button op onze website www.waterschaplimburg.nl