Nieuwsbericht Wateroverlast - Meerssen krijgt tijdelijke waterkering in bruikleen

Publicatiedatum: 11 juni 2018 14.15 uur

Afgelopen week bracht minister Cora van Nieuwenhuizen een bliksembezoek aan de gemeente Meerssen om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de nijpende wateroverlast. Dat dit bezoek landelijke belangstelling met zich meebracht, spreekt voor zich.

BoxBarriers

De mediaberichtgeving heeft innovatie-ondernemer David Tenwolde ertoe gebracht om de gemeente een aantal 'BoxBarriers' in bruikleen te geven: een lichtgewicht, stapelbare tijdelijke waterkering, die als het ware water met water keert. 

wateroverlast - boxbarriers 1

David Tenwolde laat een proefopstelling BoxBarriers zien aan burgemeester Mirjam-Clermonts, wethouder Luc Volders (bij afwezigheid van de portefeuillehouder Wateroverlast wethouder Paul Sanders), Rosita Peters en Edwin Smeets namens de ondernemers en inwoners, en mevrouw Josette van Wersch en Hans Erens van Waterschap Limburg.   

Innovatieprijs

Patenthouder Bam Infraconsult haalde eerder met deze innovatieve vinding de Gouden Pionierschop: een prijs van Defensie voor bedrijven met het meest originele en innovatieve idee heeft op het gebied van Military Engineering.

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz: "Dit soort innovaties is hard nodig om de wateroverlast in onze gemeente en in Limburg tegen te gaan. We geven hier graag publiciteit aan. Dank voor deze geste!"

Wateroverlast - boxbarriers

Bestuurder Josette Van Wersch van Waterschap Limburg: "Gemeente en Waterschap doen samen onderzoek naar de mogelijkheden om wateroverlast te bestrijden. Ook dit soort opties wordt onderzocht. Fijn dat er wordt meegedacht!

Wateroverlast - boxbarriers 3

Innovatie-ondernemer David Tenwolde kreeg een Limburgs bedankje mee naar huis. 

Voorzitter Rosita Peters van Ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen: "Geweldig dat we er ook nu samen staan tegen wateroverlast: waterschap, gemeente, inwoners en ondernemers!"

Hoe verder

Jan Wagner gaf desgevraagd aan dat de BoxBarriers voor een periode van drie maanden in bruikleen worden gegeven. Gemeente en Waterschap kijken samen hoe de tijdelijke waterkering in geval van nood snel en doeltreffend kan worden ingezet.  

Meedenken/meedoen tegen wateroverlast

www.waterschaplimburg.nl/metelkaar

Kijk binnenkort ook naar de nieuwsitems over dit onderwerp op Meer Vandaag en L1.