Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Waterchallenge 2018 groot succes

Gepubliceerd op: 26 september 2018 10:30

Waterchallenge 2018
Vanaf maandag 27 augustus is de Waterchallenge-estafette van start gegaan in het Heuvelland. Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland (JOGG), daagt alle basisschoolleerlingen uit zeven dagen lang water te drinken in plaats van gezoete dranken. Om waterdrinken te stimuleren hebben alle scholen (die wilde) vanuit JOGG een watertappunt in de school gekregen.

In de gemeente Meerssen is de waterchallenge op maandag 24 augustus van start gegaan. Wethouder Marly Heusschen was aanwezig bij de kick-off en sprak de kinderen toe: Jullie kiezen toch ook voor water? Hierna genoten de kinderen van de kids DJ die zorgde voor leuke muziek en spelletjes.

Voorstelling ZOET?!

Woensdagmiddag 24 september organiseerde JOGG als onderdeel van de waterchallenge, de voorstelling ZOET. Een grappige, educatieve kindervoorstelling waarin gezond en lekker eten centraal stond. Een veelzijdige voorstelling die ook nog de thema's pesten en vriendschap behandelde.

Jongeren Op Gezond Gewicht

JOGG is de beweging waarbij de gehele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken. Zo hebben we eerder, onder andere, bidons uitgedeeld op de scholen, en proberen we samen met verenigingen het aanbod in kantines gezonder te maken.