Gemeente Meerssen | Waterbuffer Visweg hersteld en noodmaatregelen getroffen

Nieuwsbericht Waterbuffer Visweg hersteld en noodmaatregelen getroffen

Gepubliceerd op: 09 juli 2021 12:30

Waterbuffer Visweg hersteld (foto: Waterschap Limburg)
Op dinsdag 29 juni werd Zuid-Limburg getroffen door hevige regenbuien met flinke wateroverlast tot gevolg. Nog nooit (sinds 75 jaar) heeft het KNMI meer regen gemeten in Beek. Straten en huizen liepen onder water. Zo ook op diverse locaties in de gemeente Meerssen. De waterbuffer aan de Visweg kreeg zo extreem veel regenwater te verstouwen dat er een gat ontstond in de buffer. De buffer is inmiddels weer helemaal hersteld door Waterschap Limburg.

Lees hier het nieuwsbericht van 1 juli 2021 

Hersteld

De buitenkant van de buffer is verzwaard met vette lössgrond. Daarnaast wordt het geheel nu met folie beschermd. Ook de noodoverlaat is verbreed. Op het naastgelegen terrein zijn noodmaatregelen genomen in de vorm van meerdere bigbags. Door deze tijdelijk maatregelen kunnen we in elk geval bij een eventuele extreme regenbui de schade beperkt houden!

Knelpunten

Gemeente en Waterschap inventariseren op dit moment alle meldingen en knelpunten, waarna gekeken wordt of er iets gedaan kan worden om overlast zoveel mogelijk te beperken.

Volgende fase maatregelen

Uiteraard blijft het waterschap zich samen met de gemeente richten op het realiseren van de volgende fase aan maatregelen. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk. Meer informatie vindt u op de website van Water in Balans

Wat te doen bij wateroverlast?

Kijk op www.wachtnietopwater.nl voor tips en adviezen. Meer informatie vindt u ook op deze gemeentelijke website.

Waterschap Limburg heeft een boekje uitgegeven 'Wateroverlast in je woning? Zorg voor droge voeten' waarin 17 maatregelen staan die u zelf kunt nemen. Elke maatregel wordt uitgebreid beschreven. Samen moeten we onze schouders onder de uitdagingen van het veranderende klimaat zetten. Omdat iedere druppel telt.