Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Wat te doen bij warm zomerweer

Gepubliceerd op: 05 juni 2019 11:40

wat te doen bij hitte
Warm zomerweer, voor veel mensen de tijd om te genieten! Een groot gedeelte van onze tijd besteden we buiten. Lekker ontspannend en dus goed voor onze gezondheid. Maar te veel hitte is niet goed en kan zelfs gevaarlijk zijn. Een goede voorbereiding voor deelname aan festivals en sportevenementen in de buitenlucht is daarom aan te raden.

Ook kwetsbare groepen zoals kinderen, ouderen en chronisch zieken moeten extra alert zijn als het kwik stijgt. Gelukkig kunnen gezondheidsproblemen door hitte ook goed voorkomen worden. Lees meer in de folder.

Het Nationaal Hitteplan

Wanneer een periode van aanhoudend warm weer wordt verwacht, besluiten het RIVM en het KNMI om het Nationaal Hitteplan in werking te stellen. In het Hitteplan staat aangegeven welke verantwoordelijkheden de verschillende organisaties hebben tijdens een periode van aanhoudende hitte.

Vragen

Bij vragen over uw gezondheid kunt u het beste uw huisarts raadplegen. Misschien gebruikt u medicijnen of heeft u een ziekte waarbij veel drinken juist niet mag. Raadpleeg ook in zo'n geval uw huisarts of uw apotheek. Algemene vragen over hitte en gezondheid kunt u stellen aan de GGD Zuid Limburg.