Gemeente Meerssen | Wandelprimeur in Zuid-Limburg: Via Belgica Wandel III-daagse

Nieuwsbericht Wandelprimeur in Zuid-Limburg: Via Belgica Wandel III-daagse

Gepubliceerd op: 09 juni 2021 09:15

Via Belgica juni 2021
Op 18, 19 en 20 juni 2021 vindt voor het eerst de Via Belgica Wandel III-daagse plaats. In het kader van de Nationale Archeologiedagen kunnen wandelaars zich gratis inschrijven voor deze lange afstandsroute dat recent volledig bewegwijzerd is. Het 70 kilometer lange wandelpad dwars door Zuid-Limburg kan op eigen gelegenheid en tempo worden afgelegd. Geregistreerde deelnemers ontvangen alle route-informatie en maken kans op de speciale Via Belgica wandelpin.

De allereerste editie van de Via Belgica Wandel III-daagse zal op 18, 19 en 20 juni 2021 plaatsvinden. In dat weekend is er landelijk extra aandacht voor archeologisch erfgoed tijdens de Nationale Archeologiedagen. In Zuid-Limburg is het de bedoeling dat mensen op de been komen om het Romeins erfgoed te ontdekken. De Via Belgica, een oude Romeinse heirbaan die liep van de Franse kust tot aan Keulen, loopt dwars door Zuid-Limburg. Gebaseerd op deze oude weg is er een lange afstandswandeling uitgezet, waar op 18, 19 en 20 juni de Via Belgica Wandel III-daagse plaatsvindt.

Lange afstandswandeling

De 70 kilometer lange route loopt van Maastricht tot Rimburg en kan in beide richtingen gelopen worden. Onlangs is het grootschalige project afgerond om deze route volledig en in beide richtingen te markeren. Wandelaars kunnen nu navigeren met een routebeschrijving, de app en met de markering langs de route. Verdwalen op de Via Belgica is niet aan de orde. Voor mensen die al het Romeinse erfgoed in Zuid-Limburg willen ontdekken aan de hand van rondwandelingen, bezienswaardigheden, recepten en achtergrondinformatie is er de Romeins Zuid-Limburg Gids.

Via Belgica 2021 - 2
Via Belgica

Sinds tweeduizend jaar loopt de Via Belgica door Zuid-Limburg. Vanaf 2016 is er weer volop aandacht voor deze oude Romeinse weg en alles wat zij naar Zuid-Limburg bracht. Naast het bijeenbrengen en beleefbaar maken van het Romeinse erfgoed in Zuid-Limburg, worden er ook evenementen georganiseerd rondom het Romeins verleden. De Via Belgica Wandel III-daagse is hier één van. Houd de website en social media-kanalen in de gaten voor alle informatie over dit project.

www.viabelgica.eu