Gemeente Meerssen | Wandelmaatjes gezocht!

Nieuwsbericht Wandelmaatjes gezocht!

Gepubliceerd op: 02 november 2022 10:35

Wandelmaatjes
Vindt u het leuk om te wandelen? Bent u graag buiten en gaat u graag met mensen om? Voor sommigen van uw dorpsgenoten is het moeilijk om alleen naar buiten te gaan en een wandelingetje te maken. Ze komen er zelf niet zo gauw aan toe, wonen alleen of hebben een stimulans nodig om op pad te gaan. Zij zouden heel blij zijn met een wandelmaatje.

Project wandelmaatjes Meerssen

In 2021 is het project 'wandelmaatjes Meerssen'* gestart en sinds die tijd zijn er een tiental vrijwilligers die regelmatig met iemand gaan wandelen. Het is mooi om te zien en te horen hoe het gewaardeerd wordt door mensen. Ook een kleine wandeling kan al voldoening geven. We krijgen aanvragen van zorgverleners en welzijnsorganisaties en nu zijn we weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Als wandelmaatje zorgt u net voor dat beetje extra aandacht en een leuk moment voor iemand die zich eenzaam voelt of lichte geheugenproblemen heeft. Het gaat om de ontmoeting, de beweging en de buitenlucht. U spreekt in onderling overleg af wanneer en hoelang u samen wilt gaan wandelen. Er zijn geen verplichtingen aan de frequentie: die bepaalt u samen. Met elke wandeling maakt u een ander blij!

Interesse?

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met:
Jacqueline Lemmens, 06-14299704 of per mail: jacqueline.lemmens@planet.nl
Truus Custers, 06-48370146 of per mail: truus.custers@hotmail.com

Dit project is opgezet in samenwerking met Hulp bij Dementie, Envida, Bunde NU Samen en de gemeente Meerssen, afdeling Sport.

*Het betreft alle kernen van Meerssen