Nieuwsbericht Wandel met het Waterschap mee in de Week van Ons Water!

Publicatiedatum: 10 april 2018 11.20 uur

Week van ons water
De enthousiaste gidsen van het Waterschap wandelen met u langs het water van de Kwistbeek in Peel en Maas, Loobeek in Venray en het gebied rondom Meerssen!

Het klimaat verandert sneller dan we dachten. Om onze mooie Limburgse omgeving klaar te stomen voor het veranderende klimaat, is het actieprogramma Water in Balans in het leven geroepen door Waterschap Limburg. Wij nemen u graag mee langs enkele gebieden die binnen het actieprogramma extra aandacht krijgen: de zogenoemde gebiedspilots.

Kwistbeek - woensdag 9 mei 2018
verzamelen bij De Breeërpeel in Helden, 7km
De Kwistbeek is de blauwe ader door het beekdal tussen de Stogger in Helden en de Maas in Baarlo. De afgelopen jaren hebben veel inwoners in dit gebied regelmatig wateroverlast gehad na hevige en langdurig buien. Om dit te voorkomen moeten er de komende jaren maatregelen worden genomen. Wandel mee langs de Kwistbeek, "een beekdal met nog meer kansen"!

Meerssen - woensdag 9 mei 2018
verzamelen bij de Sint Catharinakerk in Ulestraten, 5km
In het centrum van Meerssen ervaren inwoners en ondernemers ernstige overlast bij hevige regenval, zoals in juni 2016. Het water dat van Ulestraten en het landelijke gebied bovenstrooms afkomt, is binnen een uur in het centrum van Meersen en zorgt daar voor overstromingen. Wandel mee vanaf Ulestraten richting Meerssen en ervaar zelf de problematiek, het water en de mooie natuur in deze omgeving.

Loobeek - woensdag 9 mei 2018
verzamelen bij Handrik 25 in Merselo, 6km
Één stuk van de bijzondere Loobeek, het bovenstroomse "de Haag", is al heringericht en klaar voor het klimaat. Het andere benedenstroomse gedeelte nog niet: dat gedeelte wordt dit jaar nog onder handen genomen. Misschien is dit wel de mooiste natuurwandeling van de drie: ontdek waarom dit mooie gebied mee kan helpen aan een klimaatbestendig Limburg!

Programma:
12.45 - 13.00 : Ontvangst bij startpunt van de wandeling
13.00 - 14.30 : Waterwandeling met gids(en)
14.30 - 15.30 : Verwacht einde waterwandeling

Wandelt u met ons mee?

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd zodat wij weten hoeveel mensen er bij de wandeling willen aansluiten: waterinbalans@waterschaplimburg.nl  Er zijn geen kosten verbonden aan de wandeling.

Week van ons water

Prijsvraag: win een cadeaubon van €100 voor Intratuin! Heeft u goed opgelet tijdens de wandeling? Bij aanvang van de wandeling ontvangt u een drietal vragen, die u met behulp van de wandeling kunt beantwoorden. heeft u ze alle drie goed, dan maakt u kans op een cadeaubon van €100 voor Intratuin! Uit de mensen die de juiste antwoorden aan ons geven kiezen wij willekeurig een winnaar en stellen wij de winnaar via e-mail op de hoogte.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: waterinbalans@waterschaplimburg.nl