Gemeente Meerssen | Waar moeten laadpalen voor elektrische auto's komen in onze gemeente? Denk met ons mee!

Nieuwsbericht Waar moeten laadpalen voor elektrische auto's komen in onze gemeente? Denk met ons mee!

Gepubliceerd op: 14 april 2022 12:25

Laadpalen
In de gemeente Meerssen stappen we steeds vaker over op elektrisch rijden. Zo dragen we bij aan de klimaatdoelstellingen doordat we minder fossiele brandstoffen gebruiken. Nu zijn er ongeveer 240 elektrische auto's geregistreerd in de gemeente, maar de verwachting is dat dit snel groeit tot ruim 5000 in 2035. We vragen u met ons mee te denken over de locaties van toekomstige laadpalen. 

Nieuwe laadpalen

Om bij te dragen aan deze ontwikkeling worden er nieuwe laadpalen geplaatst in de openbare ruimte. Dit gebeurt vanuit de Samenwerkingsregio Zuid (Provincies Limburg en Noord-Brabant) in samenwerking met Vattenfall. In de periode 2020-2022 zijn er 6 nieuwe laadlocaties gekozen en voor de periode 2022-2024 komen er nog eens 12 bij. Deze palen worden proactief geplaatst en zijn bedoeld voor mensen die wonen, werken of recreëren in de gemeente Meerssen en geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein een laadvoorziening te realiseren.

Denk met ons mee!

Bent u geïnteresseerd in de locaties van de laadpalen, bijvoorbeeld omdat u in de gemeente Meerssen woont of werkt en elektrisch rijdt? Neem dan deel aan de online maptionair.

We vragen u de voorgestelde locaties te beoordelen, eventuele opmerkingen toe te voegen en wellicht (betere) locaties voor te stellen voor het plaatsen van een publieke laadpaal. Wilt u met ons meendenken? Klik dan op onderstaande link. 

https://www.meerssen.nl/projecten/laadpalen/

Aanvraag publieke laadpaal

Het is voor inwoners en werkenden in de gemeente Meerssen ook mogelijk om zelf een aanvraag te doen voor de aanleg van een publieke laadpaal, als:

  • u in het bezit bent van een elektrische auto
  • u geen mogelijkheid heeft om een laadvoorziening op eigen terrein te realiseren
  • er binnen 300 meter loopafstand géen publieke laadpaal aanwezig of gepland is. 

Voor een dergelijke laadpaal-volgt-auto-aanvraag wordt dan door Vattenfall - in overleg met de gemeente - een geschikte locatie bepaald.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina