Gemeente Meerssen | Waar kunt u terecht om verdachte situaties te melden?

Nieuwsbericht Waar kunt u terecht om verdachte situaties te melden?

Gepubliceerd op: 08 juni 2021 12:15

Criminaliteit (Shutterstock)
Het klinkt misschien cliché, maar een gemeente ziet en hoort niet álles wat er in een wijk gebeurt. Degene die dat wel weet bent u. U bent de oren en ogen van uw wijk. In heel veel gevallen is uw buurt rustig en veilig. Maar mocht u toch een verdachte situatie zien, of een vermoeden hebben van criminaliteit, dan kunt u dit melden. Dat kan sinds enige tijd ook via www.meerssen.nl (button 'Verdachte situatie melden').

Heeft u het gevoel dat iets niet pluis is?

De enige manier om georganiseerde criminaliteit aan te pakken, is door samen op te trekken: overheid en inwoners. Meldingen van u zijn dan ook ontzettend waardevol voor de aanpak van criminaliteit. Heeft u het gevoel dat er ergens iets niet pluis is? Meld dat dan! Is er bijvoorbeeld een winkel waar nooit klanten komen? Of een leegstaande schuur waar regelmatig mensen zijn? Heeft u het vermoeden dat er ergens een hennepkwekerij of drugslab is? Of bent u getuige van een dumping van drugsafval? Meld het!

Melden

Verdachte situaties kunt u melden via www.meerssen.nl.

U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen met:

  • de politie via telefoon 0900-8844 (geen spoed, wel politie) of
  • de gemeente, telefoon 14 043 (buiten kantooruren: kies optie 3. U wordt doorverbonden naar de Meldcentrale Maastricht).

Bij spoed: bel 1-1-2.

Alleen samen kunnen we deze criminaliteit aanpakken!