Gemeente Meerssen | Vuurwerkverbod tijdens Oud en Nieuw 2020-2021

Nieuwsbericht Vuurwerkverbod tijdens Oud en Nieuw 2020-2021

Gepubliceerd op: 08 december 2020 10:30

Vuurwerkverbod
Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp, in de huisartsenposten en voor de handhavers. Daarom heeft het Kabinet besloten dat tijdens deze jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk afgestoken mag worden. Er mag ook geen vuurwerk verkocht worden. Steek u wel vuurwerk af met oud op nieuw dan riskeert u een fikse boete.

Waarom een vuurwerkverbod?

Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is het verboden vuurwerk af te steken. Door corona hebben ziekenhuizen geen plek voor extra patiënten. Elk jaar zorgt vuurwerk tijdens de jaarwisseling voor extra drukte op de Spoedeisende hulp (SEH) en bij Huisartsenposten (HAP) met mensen met vuurwerkletsel. Maar ook hulpverleners zoals politie en BOA's moeten tijdens de jaarwisseling vaak optreden bij vuurwerkincidenten.

Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het 'oudejaarsvuurwerk'. Alleen fop- en schertsvuurwerk (categorie F1 vuurwerk) is nog wel toegestaan. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt.

Carbid schieten verboden

Als vuurwerk verboden wordt, hoe zit het dan met carbid? Carbid schieten is ook verboden. Dit geldt voor de hele regio Zuid-Limburg. 

Vuurwerkoverlast melden

Voor meldingen vuurwerkoverlast kunt u contact opnemen met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. Of via mail: info@meerssen.nl.
Buiten kantooruren kunt u dit nummer ook bellen en kiezen voor optie 3. U wordt dan doorverbonden met de Meldcentrale in Maastricht.

Bij spoed: bel 1-1-2