Gemeente Meerssen | Vrijdagavond 21 april - Onweersbuien (code geel)

Nieuwsbericht Vrijdagavond 21 april - Onweersbuien (code geel)

Gepubliceerd op: 21 april 2023 12:10

Code geel
Het KNMIheeft voor vanavond code geel afgegeven voor het hele land vanwege onweersbuien. Vanavond komen er in het hele land plaatselijk onweersbuien voor. Het eerst in het noorden. Later ook in het zuiden en midden van het land. Bij deze buien kunnen windstoten voorkomen van 60-70 km/u. Ook kan er plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen en is er een kleine kans op hagel. Aan het begin van de nacht zullen de buien via het noorden het land verlaten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de buien.

We weten niet of en waar precies de buien gaan vallen, maar adviseren het weer goed in de gaten te houden. Neem waar nodig voorzorgsmaatregelen!

Informatie, tips & adviezen

Kijk op www.wachtnietopwater.nlhoe je je kunt voorbereiden op mogelijke wateroverlast en wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Ook op www.meerssen.nl vind je tips & adviezenwat te doen tegen wateroverlast.

Waterstanden en neerslagverwachting

Via Waterbeeld Limburg ziet u in één opslag het overzicht van de huidige waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Op basis van vier kleuren zie je in welke fase we zitten en wat dit voor u betekent. Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeldU kunt ook de App Waterstanden Limburg downloaden via de App Store of Google Play Store.