Gemeente Meerssen | Vrijdag 17 juni 2022: De gank nao Meersje

Nieuwsbericht Vrijdag 17 juni 2022: De gank nao Meersje

Gepubliceerd op: 01 juni 2022 16:20

De gank nao Meersje
Een jaarlijkse traditie, die een beetje vergeten was en die opnieuw is opgepakt. Vanuit de dorpen rondom Meerssen trok men vroeger naar Meerssen tijdens de week van het Sacramentsoctaaf. Ieder dorp op een vaste dag. Al enkele jaren doen we dat weer, vanuit Geulle. Eigentijds dat wel.

De route

Na een coronastop van 2 jaar hervat deheemkundevereniging deze hernieuwde traditie. Ze vertrekken op 17 juni om 9.30 uur vanuit de zijkapel van de kerk in Oud-Geulle en wandelen vooral door bossen en weilanden richting Kasen en Humcoven. Na ongeveer 2 uur komen ze aan in de Basiliek, waar ze natuurlijk de Meerssener-Gank doen. Op een van de vele terrasjes op de markt zullen ze een uurtje pauzeren, en vervolgens via een andere, even mooie route, weer teruggaan naar Geulle. Daar komen ze aan rondom 15.30 uur. Terugreizen kan ook met het busje vanaf het station Meerssen.

Meer informatie

De tocht gaat onder alle weersomstandigheden door. De heen- en terugtocht samen is ongeveer 15 km. Voor de deelname behoeft u zich niet aan te melden. De Heemkundevereniging organiseert deze tocht, maar deelname is voor eigen verantwoording en risico. Op tijd aanwezig zijn, op stevige schoenen, is voldoende.