Gemeente Meerssen | Voorzorgsmaatregelen ivm veel regen en eventuele wateroverlast

Nieuwsbericht Voorzorgsmaatregelen ivm veel regen en eventuele wateroverlast

Gepubliceerd op: 13 juli 2021 11:10

Code geel
Het KNMI
 heeft voor dinsdag, woensdag en donderdag veel regen voorspeld. Er geldt code geel. Er kan lokaal wateroverlast optreden. We weten niet of en waar precies de buien gaan vallen, maar adviseren met name de bewoners van risicogebieden voorzorgsmaatregelen te treffen.

Houd het weer goed in de gaten!

Informatie, tips & adviezen om wateroverlast te beperken

Kijk op www.wachtnietopwater.nl hoe je je kunt voorbereiden op mogelijke wateroverlast en wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te beperken. Ook op www.meerssen.nl vind je tips & adviezen wat te doen tegen wateroverlast.

Voorzorgsmaatregelen

Gemeente en Waterschap houden voortdurend een vinger aan de pols en houden het weer goed in de gaten. Er zijn allerlei voorzorgmaatregelen getroffen. Zo staat de aanhangwagen met hekken klaar om wegen af te zetten. Er liggen zandzakken klaar, die bewoners kunnen halen en ter plekke vullen (Er is een bepaalde voorraad. Op = op). Op kwetsbare plekken is extra geschouwd. Aannemers zijn geïnformeerd dat ze paraat moeten staan voor mogelijke inzet. 

Waterschap Limburg heeft bij de buffer aan de Visweg in Meerssen ook extra maatregelen getroffen. Er wordt via de schuiven extra water doorgelaten. De overstroom instructie (overlaat) is hersteld, verzwaard en vergroot. Daarnaast is er een extra noodbuffer aangelegd.