Nieuwsbericht Voordelige zorgverzekering voor inwoners met lager inkomen

Publicatiedatum: 07 december 2017 15.45 uur

Sociale zaken Maastricht-Heuvelland
Uw gezondheid is belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering. VGZ heeft daarom in overleg met uw gemeente een zorgverzekering samengesteld voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Deze zorgverzekering heet het VGZ Zuid-Limburgpakket.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het VGZ Zuid-Limburgpakket?

  • Het VGZ Zuid-Limburgpakket is voor iedereen met een lager inkomen. Niemand wordt uitgesloten op basis van medische gronden.
  • Veel vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie en tandartskosten.
  • VGZ betaalt de nota's meestal rechtstreeks aan de zorgaanbieder. U hoeft deze dus bijna nooit zelf voor te schieten.
  • Het eigen risico is volledig meeverzekerd. U krijgt hier dus geen aparte rekeningen voor.

Voordelig maandbedrag

U betaalt met deze zorgverzekering een voordelige maandelijkse premie van € 166,22 per maand. U krijgt hiervoor uw basisverzekering en een aanvullende verzekering met veel vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, een bril en de tandarts.

Geen eigen risico

Het eigen risico van € 385 is meeverzekerd in de aanvullende verzekering. U krijgt hier dus geen rekening van. Zo weet u zeker dat u niet wordt geconfronteerd met extra kosten.

Gecontracteerde zorgaanbieder

VGZ betaalt rechtstreeks aan zorgaanbieders waarmee een contract is afgesloten. Kiest u voor een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan hoeft u geen kosten voor te schieten. Meer informatie hierover vindt u op www.vgz.nl/zuidlimburg

Eigen bijdragen meeverzekerd

Voor bepaalde zorg en hulpmiddelen zoals hoortoestellen, kraamzorg en zittend ziekenvervoer  moet u vanuit de basisverzekering een eigen bijdrage betalen. Met deze zorgverzekering hoeft u dat tot maximaal € 500 per jaar niet zelf te betalen. De eigen bijdrage Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is onder bepaalde voorwaarden meeverzekerd tot een maximum van € 400 per jaar. Denk hierbij aan huishoudelijke hulp, hulpmiddelen of woningaanpassingen.

Tegemoetkoming premie aanvullende verzekering

Naast alle voordelen van deze zorgverzekering kunt u bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland ook nog een extra vergoeding aanvragen van €100,- per jaar als u zich aanvullend verzekerd. Meer informatie hierover vind u onder  'Inkomen, Tegemoetkoming  Aanvullende Ziektekostenverzekering' op www.socialezaken-mh.nl.

Aanmelden kan eenvoudig online

Ga hiervoor naar www.gezondverzekerd.nl/vgz en klik op uw gemeente. U vindt hier alle informatie over het VGZ Zuid-Limburgpakket en u kunt zich direct aanmelden.

Kunt u zich niet online aanmelden? Vraag dan telefonisch een aanmeldformulier op bij VGZ. U kunt dit formulier gratis terugsturen naar VGZ, samen met een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning.

Aanmelden kan tot en met 31 december 2017. Dit kan alleen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar. VGZ zorgt ervoor dat uw huidige zorgverzekering wordt opgezegd.

Kies een zorgverzekering die écht bij u past

Het VGZ Zuid-Limburgpakket is in samenwerking met uw gemeente zorgvuldig samengesteld. U krijgt hierin veel vergoed maar ook dit jaar zijn er enkele wijzigingen in de zorgverzekering. Het is daarom belangrijk te controleren of dit pakket bij u past. Ben u nu nog niet verzekerd via het VGZ-Zuid-Limburgpakket? Dan is het handig om uw huidige vergoedingenoverzicht te vergelijken met het vergoedingenoverzicht van het VGZ Zuid-Limburgpakket.  Heeft u daarbij hulp nodig? Kom dan naar een van de onderstaande spreekuren.

Vragen? Bezoek het spreekuur

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Bezoek dan één van de spreekuren van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland. Locatie: Randwycksingel22, Maastricht.

  • Dinsdag 28  november 2017  van 10.00 uur tot 14.00 uur
  • Dinsdag  5 december 2017  van 10.00 uur tot 14.00 uur
  • Dinsdag 12  december 2017  van 10.00 uur tot 14.00 uur
  • Dinsdag 19  december 2017  van 10.00 uur tot 14.00 uur

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Kijk dan op www.gezondverzekerd.nl/vgz. U kunt VGZ ook bellen via telefoon 0800-2500010 (maandag t/m donderdag van 8.00-17.30 uur en vrijdag van 8.00-17.00 uur).