Nieuwsbericht Voorbereidingen Vlindertuin Meerssen in volle gang

Publicatiedatum: 13 december 2017 11.05 uur

Vlindertuin
Stefan Cools uit Bunde is beeldend kunstenaar. Onder de naam 'The Butterfly House of Stefan Cools' richt hij zich de laatste twee jaar volledig op vlinders. Hij legt bijvoorbeeld Vlindertuinen aan. Zo ook in Meerssen! Hier is hard gewerkt in de afgelopen weken om alle planten de grond in te krijgen voor de winter.

Aan de slag

Er is eerst een ontwerp gemaakt, planten zijn gekozen en een planning is gemaakt voor de realisatie. Daarna zijn 25 kuub teelaarde de tuin ingereden en is het ontwerp uitgezet. Als eerste is de heg geplant die de lange en smalle tuin in aparte 'kamers' opdeelt. Deze 'tuinkamers' hebben daarna een invulling gekregen met waard- of nectarplanten (afhankelijk van de bezonning). En achter in de tuin bevindt zich  een klein moerasje, een mooie plek voor amfibieën en libellen.

Vele handen maken licht werk

Stefan heeft veel hulp gekregen bij het verplaatsen van de aarde en bij het aanplanten van de ±1500 planten. Dit was zonder de hulp van onder andere studenten en hovenier Rob Vossen niet gelukt. De komende periode worden er nog muurtjes gestapeld en paden aangelegd met houtsnippers. Daarnaast zal het poortje naar de scouting gerealiseerd worden. Vanaf het voorjaar zullen er veel planten zichtbaar worden die nu voor het oog verborgen zijn. Op 14 maart wordt de tuin feestelijk geopend tijdens de Boomfeestdag.