Nieuwsbericht Voorbereidingen Milieuzone Aken draaien op volle toeren

Publicatiedatum: 29 januari 2016 12.05 uur

Milieuzone Aken

Per 1 februari 2016 wordt in Aken de milieuzone (Umweltzone) ingevoerd. Vanaf die datum zijn alleen voertuigen met een groene sticker of een speciale vergunning toegestaan in de milieuzone. De milieuzone beperkt zich grotendeels tot het gebied binnen de buitenring van Aken en geldt voor alle straten binnen deze zone. Sinds begin januari worden nieuwe milieuzone-borden op de ongeveer 50 toegangswegen naar de stad geplaatst.

Op www.aachen.de/umweltzone vindt u alle nodige informatie over de milieuzone (Umweltzone). Deze website is in het Nederlands te bekijken. Hier kunt u onder andere opzoeken waar de groene sticker verkrijgbaar is. Voor vragen kunt u terecht bij umweltzone@mail.aachen.de.

Alternatief voor de groene sticker: Park & Ride

De Park & Ride plaatsen van Aken liggen net buiten de milieuzone en zijn ook zonder groene sticker te bereiken. Park & Ride parkeerplaatsen vindt u op de Vaalser Straße/Westfriedhof, Waldfriedhof/Monschauer Straße, Jülicher Straße/Berliner Ring en de Tivoli-parkeergarage. U betaalt slechts vijf euro voor een ticket. Met dit goedkope ticket hebben vijf personen recht op een retourtje binnenstad. Ook de kosten voor de Tivoli-parkeergarage zijn hierbij inbegrepen. Op de andere Park & Ride parkeerplaatsen kan men gratis parkeren. Vanaf volgende week is een nieuwe flyer op alle administratiekantoren verkrijgbaar, met informatie over dit gezamenlijke aanbod van de stad Aken, ASEAG, Aachener Verkehrsbund en APAG. Voor meer informatie kunt u ook terecht op: www.aachen.de/parkandride.