Nieuwsbericht Voedselbankactie: L1 Voedseltruck komt donderdag 15 december ook naar Meerssen

Publicatiedatum: 09 december 2016 13.25 uur

voedselbankactie L1
Van 6 t/m 15 december maakt regionale omroep L1 zich weer sterk voor de Voedselbank. Nog steeds zijn honderden Limburgers afhankelijk van de Voedselbank. Samen met alle Limburgers zamelt L1 zoveel mogelijk houdbare producten in voor voedselpakketten.

Voedseltruck in Meerssen

Op donderdag 15 december 2016 komt de voedseltruck van L1 ook naar Meerssen. Van 17.00-18.00 uur staat de truck op Parkeerplaats 't Bergske (achter de Jumbo). Wilt u uw steentje bijdragen? Breng dan houdbare producten naar de voedseltruck.

Voorbeelden van houdbare producten: koffie, thee, rijst, pasta, pastasaus, zoet beleg, soep en lang houdbare melk.

Wat kunt u nog meer doen?

  • U kunt zelf producten inzamelen, diensten aanbieden die de actie ondersteunen of een ludieke inzamelactie organiseren met uw bedrijf, vereniging, school of vriendengroep.
  • Meld uw actie aan via www.l1.nl/formulier/ik-meld-mijn-actie-aan

Vorig jaar zamelde heel Limburg maar liefst 142.326 lang houdbare producten in met een geschatte winkelwaarde van 241.954 euro. Hiermee konden 12.621 voedselpakketten worden samengesteld en werd een groot deel van de wachtlijsten bij de voedselbanken in Limburg weggewerkt.

Inzamelactie medewerkers gemeente

Ook de medewerkers van de gemeente Meerssen zijn een inzamelactie gestart. De producten die zij samen verzamelen worden donderdag 15 december door wethouder Bery van Rijswijk naar de L1 Voedseltruck gebracht.

Kerstpakkettenactie Ruggesteun van de Basiliek

Ook de Ruggesteun van de Basiliek zamelt weer houdbare producten in voor de kerstdagen. Diverse scholen in de gemeente ondersteunen de Ruggesteun door een eigen inzamelactie op school. Op zaterdag 17 december kunt u tussen 10.00-14.00 uur ook kerstpakketten afgeven bij de Ruggesteun (Kuileneindestraat 5e in Meerssen - rode poort). De Ruggesteun bezorgt deze pakketten bij ca. 100 gezinnen in de gemeente Meerssen.

Zo zorgen we samen voor een mooie Kerstmis voor iedereen!