Gemeente Meerssen | Vliegtuig verliest metaalonderdelen (update zondag, 11.00 uur)

Nieuwsbericht Vliegtuig verliest metaalonderdelen (update zondag, 11.00 uur)

Gepubliceerd op: 21 februari 2021 11:00

Update zondag 21 februari, 11.00 uur

Een vliegtuig vertrokken van Maastricht Aachen Airport heeft zaterdagmiddag 20 februari problemen gehad met de motor. Daardoor zijn in de omgeving van Meerssen diverse metaaldelen naar beneden gevallen in de (omgeving Sint Josephstraat). Hulpdiensten zijn ter plaatse. Er zijn twee lichtgewonden. Het vliegtuig is omstreeks 17.11 uur geland in Luik.

Metaaldelen gevonden? 

Heeft u metaaldeeltjes gevonden of liggen er metaaldelen op uw perceel: laat ze liggen en blijf er af! Meld het via tel. 043-8080006

Update: dit nummer is dd 22-2-2021 opgeheven: u kunt meldingen doorgeven bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043.

Heeft u schade? 

Deze dient u in eerste instantie bij uw verzekering te melden.

Burgemeester ter plaatse

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz was zaterdag namiddag ter plaatse. Ze werd geïnformeerd over het incident, stond de aanwezige pers te woord en sprak met omwonenden. 

Onderzoek

De afdeling Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid Politie onderzoekt het incident met de Boeing 747 bij Maastricht Aachen Airport en bekijkt of er sprake is van verwijtbare schuld. Parallel voert de Onderzoeksraad een verkennend onderzoek uit.