Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Visietheek: Meerssenaren shoppen hun eigen droomcentrum bij elkaar

Gepubliceerd op: 22 november 2019 10:35

Visietheek
Dankjewel! Meer dan 100 enthousiaste en nieuwsgierige Meerssenaren bezochten op donderdag 21 november de Visietheek aan de Beekstraat. Ieder shopte er zijn of haar persoonlijk droomcentrum voor Meerssen bij elkaar, opgebouwd uit inspiratievolle voorbeelden van elders.

Van kunstige winkels en spreeksalons, een makersmarkt en probeerkeukens, tot mandjes lokale producten aan huis bezorgd en coöperatieve hotelkamers verspreid over het centrum. Tal van boeiende ideeën die Meerssen op de kaart kunnen zetten, passeerden de revue in de Visietheek.

Visietheek

Centrumvisie

De Visietheek is een concept van Pantopicon, ontwikkeld met medewerking van de Universiteit Maastricht (Maastricht Sustainability Institute). Het is een verkennende fase in een visievormingstraject van de gemeente Meerssen (met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie). De gecreëerde centrumbeelden worden nu verder geanalyseerd. De inzichten die hieruit voortvloeien worden gedeeld met het projectteam van de gemeente Meerssen. Samen vormen ze verdere bouwstenen voor een nieuwe centrumvisie.

Visietheek

Wij houden u via deze website (projecten) op de hoogte over de stand van zaken.
Heeft u vragen? Stuur dan een mail aan info@meerssen.nl.

Visietheek

Visietheek