Nieuwsbericht Viering hoogste punt Kindcentrum De Wereldster Meerssen

Publicatiedatum: 21 december 2017 11.30 uur

Kindcentrum Meerssen
Meerssen krijgt een nieuw Kindcentrum, dat naast onderwijs ook peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang gaat bieden. Daarnaast komt er ook een volwaardige openbare bibliotheek in het pand. Het Kindcentrum komt te liggen aan de Pastoor Dom. Hexstraat bij het gebouw van de basisschool Op 't Hwagveld. De bestaande locatie wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Het nieuwe Kindcentrum krijgt de naam De Wereldster. De bibliotheek gaat werken onder haar eigen naam Bibliotheek Meerssen.

Viering hoogste punt

Zoals u vast heeft gezien, begint het nieuwe Kindcentrum De Wereldster steeds meer vorm te krijgen. Op maandag 18 december werd het hoogste punt bereikt. Dit konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met de gebruikers werd er een feestelijk moment georganiseerd, waar ook omwonenden voor werden uitgenodigd. De viering begon in alle vroegte in het donker. De kinderen van beide scholen, de peuters van de peuteropvang, omwonenden, ouders en bewoners van Radar verzamelden om 8.30 uur op de straat voor het Kindcentrum (deze was afgesloten voor verkeer). Om 8.30 uur opende directrice Christa Somers de viering. Na een kort woordje was het de beurt aan Ellen Timmermans van Bibliotheek Meerssen om een mooi kerstgedicht voor te dragen.

Hoogste punt Kindcentrum - Communicanten zingen
Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Uiteraard kwamen de kinderen zelf ook aan het woord. De kinderen die in 2018 de eerste communie doen (van beide basisscholen) zongen samen een mooi kerstlied. Ze werden hierbij ondersteund door enkele kinderen van groep 6.

Verrassing!

De communicanten waren net klaar met zingen, toen daar ineens de Kerstman tevoorschijn kwam uit de bouwkeet.Wat een verrassing! Tijdens zijn tocht van de keet naar de microfoon gaf hij veel high-fives aan de kinderen. Hij sprak de kinderen kort even toe. De Kerstman kwam ons overigens wel bekend voor toen hij begon te spreken ...

Hoogste punt Kindcentrum - Kerstman

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Officieel moment

Toen was het tijd voor een officieel momentje. Het hoogste punt is immers bereikt. De Kerstman, Bert Nelissen (voorzitter van het College van Bestuur van Innovo) en één van de toekomstige leerlingen van de school drukten samen op een grote rode push-the-button knop. Geheel in kerstsfeer lichtte het nieuwe gebouw op. En op het dak .. stond een verlichte kerstboom ter viering van het hoogste punt.

Hoogste punt kindcentrum - push the button

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Directrice Christa Somers bedankte iedereen voor hun aanwezigheid. Hierna gingen de kinderen onder leiding van de verkeersregelaars terug naar school.

Hoogste punt Kindcentrum

Het proces

Het gebouw wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Op korte termijn starten we ook met de herinrichting van de omgeving rondom het gebouw. Naar verwachting is de buitenomgeving ook in het voorjaar 2018 klaar.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl. Meer informatie vindt u ook op www.kindcentrum-meerssen.nl