Nieuwsbericht Viering Boomfeestdag 2017

Publicatiedatum: 24 maart 2017 09.40 uur

Afgelopen woensdag 22 maart vierden we de 60ste Nationale Boomfeestdag. Tijdens dit jubileumjaar was gekozen voor het thema 'bomen verbinden'.

Leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool Ondersteboven uit Geulle plantten bomen bij de visvijver in Geulle. Dit gebeurde tijdens de ondertekening van het Landschapsmanifest Meerssen. Meer informatie hierover: lees verder.  

Landschapsmanifest

Pluktuin

De groepen 7 en 8 van basisschool Ondersteboven hebben bij hun school zwerfafval opgeruimd en fruitstruiken aangeplant voor de aanleg van een pluktuin. Wethouder Désirée Cortenraede bracht een bezoekje aan deze hardwerkende kinderen.

Boomfeestdag

Zwerfvuil opruimen

Groene loper

Maastricht vervulde in dit jubileumjaar de rol van Gastgemeente voor de Boomfeestdag. Enkele honderden Maastrichtse schoolkinderen hebben het dak van de nieuwe A2-tunnel voorzien van bomen. De start van 'De Groene Loper'. De gemeente Meerssen is een van de partners in het project A2 Maastricht. Wethouder Guido Houben was namens onze gemeente hierbij aanwezig. Meer informatie & foto's treft u aan op de facebookpagina van Buitengoed Geul & Maas.   

Groene loper

Foto: Aron Nijs

Groene loper

Foto: Aron Nijs