Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Vierde Ronde Tafel Gesprek Armoede Meerssen

Gepubliceerd op: 26 november 2018 12:40

Op donderdag 22 november heeft het vierde Ronde Tafel Gesprek Armoede Meerssen plaatsgevonden. Hiervoor nodigde wethouder Marly Heusschen organisaties uit die zich bezighouden met het bestrijden en voorkomen van armoede in de gemeente Meerssen of een signaalfunctie hebben. In 2015 werd gestart met een groep van 10 personen. Nu gingen al ruim 40 mensen met elkaar in gesprek.

Ronde tafel armoede

Doel

Tijdens het Ronde Tafel Gesprek gaan de organisaties met elkaar in gesprek over het gemeentelijke armoedebeleid en nieuwe initiatieven en regelingen op het gebied van armoedebestrijding. Ook bevragen zij elkaar over armoedebestrijding in de gemeente Meerssen en signaleren zij knelpunten.

Deelnemers

Deelnemers aan het vierde Ronde Tafel Gesprek waren bijvoorbeeld de consulenten van het Sociaal Team en Sociale Zaken Maastricht Heuvelland, medewerkers en vrijwilligers van Trajekt, De Ruggesteun, De Ketel, Stichting Leergeld, het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Lyvia, BeneFits, Juupu, De Pijler, Kredietbank Limburg, MEE, ZIO en Wonen Meerssen. Ook waren er afgevaardigden van Stella Maris College, MIK Kinderopvang, Bibliotheek Meerssen, Taalcafé Meerssen, de Adviesraad Sociaal Domein, Stichting Duurzaam Meerssen, Stichting Samen Meerssen, de kerk en de buurtnetwerken.

Gespreksthema's

Tijdens het overleg hebben alle ketenpartners zich aan elkaar voorgesteld en verteld wat hun organisatie doet op het gebied van armoedebestrijding en -preventie. Er werd een terugblik én een vooruitblik op het armoedebeleid van de gemeente Meerssen gegeven.

Simone Poell van Kredietbank Limburg gaf een presentatie over de ontwikkelingen in de schuldhulpverlening. Ceriel Knols lichtte het initiatief van zijn kinderen Puck en Juul toe: Juupu. Stephanie Schols en René Suijkerbuijk van De Pijler/Burgerkracht Limburg vertelden de aanwezigen over hun werkzaamheden en aanbod. Tot slot vertelde een ervaringsdeskundige haar verhaal en konden de deelnemers vragen aan haar stellen.

Het was een geslaagde bijeenkomst. Samen met haar ketenpartners gaat de gemeente Meerssen de strijd tegen armoede aan!

Folders & Brochures

Op deze website treft u diverse folders en brochures aan. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Ons Klant Contact Centrum helpt u op weg naar de juiste informatie. Of raadpleeg het overzicht van diensten & producten op deze website.