Gemeente Meerssen | Vier carnaval lokaal en in het klein

Nieuwsbericht Vier carnaval lokaal en in het klein

Gepubliceerd op: 18 februari 2022 13:10

Carnaval
Dinsdagavond kondigde minister Ernst Kuipers verregaande versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Dit zijn versoepelingen die maken dat we - na twee jaar - weer samen carnaval kunnen vieren. Het blijft echter van groot belang dat we aan ieders gezondheid en veiligheid blijven denken, ook tijdens carnaval. Daarom kunnen we nu nog niet terug naar het carnaval zoals we dat gewend waren. Niets staat ons in de weg om de kostuums uit de kast te halen en het feestgedruis op te zoeken, maar vier deze carnaval nog wel lokaal en in het klein.

Carnavalsvierders kunnen in de horeca en in de straten van hun eigen dorp terecht voor een mooi en gezellig feestje. Carnaval 2022 wordt hiermee toch een echt volksfeest, waarbij we onder elkaar kunnen genieten van onze mooie traditie.

Veer winsje uch dan auch eine sjwanne en veilige vasteloavend!
Wij wensen jullie dan ook een mooie en veilige carnaval!

Evenementen

Het is erg kort dag tot de carnaval. We willen uiteraard kijken wat mogelijk is. Kleinere vergunningsplichtige evenementen zijn mogelijk. Aanvragen voor grotere vergunningsplichtige evenementen kunnen helaas niet meer in behandeling worden genomen. Daar is te tijd gewoon veel te kort voor. Grote evenementen moeten namelijk voldoen aan een lijst van eisen (o.a. inrichtings- en veiligheidseisen voor de hulpdiensten). Hier gaan soms weken/maanden voorbereidingstijd aan vooraf.

Meer dan 500 mensen: 1G

In zalen en andere gelegenheden waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. Locaties waar dit mogelijk is, ontvangen een brief waarin de regels worden uitgelegd.