Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Via Belgica: Romeins Zuid-Limburg proeven, beleven en ontdekken!

Gepubliceerd op: 06 juli 2018 08:40

Ontdekkingsreis Via Belgica
Kennismaken met een Zuid-Limburg dat je nog niet kent. Dat was het doel van de ontdekkingstocht op zaterdag 30 juni. Een aantal genodigden - waaronder wethouder Luc Volders en enkele raadsleden - gingen per bus op ontdekking naar de Via Belgica. Deze Romeinse weg die dwars door Zuid-Limburg liep, verankerde de Romeinse beschaving in Zuid-Limburg.

Na de ontvangst in de museumkelder van Hotel Derlon in Maastricht en een welkomstwoord van gedeputeerde Hans Teunissen werden de daar aanwezige resten van een Romeins heiligdom bezichtigd. Bij de Maastrichtse Bisschopsmolen werd uitgelegd wat Tom Dumoulin en de Romeinen gemeen hebben. "De liefde voor kersen is de bindende factor. Net zoals Dumoulin waren de Romeinen echte kerseneters. Speciaal voor Tom hebben we een product met kersen ontwikkeld dat makkelijk eetbaar is op de fiets en smaakt als een stuk vlaai," aldus de enthousiaste medewerker van de Bisschopsmolen.

Ontdekkingsreis Via Belgica

Vrienden van Via Belgica

Evenals de acht deelnemende gemeenten (waaronder Meerssen) en de Provincie Limburg maakt de Bisschopsmolen deel uit van het vriendennetwerk van de Via Belgica. Dit netwerk kent inmiddels ruim 400 vrienden. Gezamenlijk ontwikkelen zij een inspirerend aanbod aan producten, routes en activiteiten, die inspelen op de Via Belgica.

Tijdens een Romeins getinte lunch in de 'Romeinse' Villa de Proosdij in Klimmen presenteerde de Meerssense ondernemer Ralph Huydts van Wijngaard Raarberg zijn Champagne Raar, uiteindelijk ook terug te voeren naar de Romeinen die in deze contreien de wijnbouw introduceerden. Aansluitend werd het Romeins kwartier in Heerlen bezocht, waarna het programma werd afgesloten.

Ontdekkingsreis Via Belgica

Nieuwsgierig geworden naar de Via Belgica?

Zie voor meer informatie www.viabelgica.nl