Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Vervangen openbare verlichting door LED in de Repenhof, Leenhof, Kalverhof, Vonderstraat en Past. Creftenstraat

Gepubliceerd op: 07 februari 2019 14:45

LED
In 2014 stelde de gemeenteraad het beleids- en beheerplan Openbare verlichting vast. De gemeente gaat de openbare verlichting stapsgewijs vervangen door dimbare LED-verlichting. Het voordeel hiervan is dat de lampen ´s nachts niet meer om en om uitgaan, maar allemaal tussen 23.00 en 6.00 uur worden gedimd tot 70%. Dat is veiliger. De LED-lampen gebruiken bovendien minder energie en gaan langer mee.

Vervanging armaturen

Niet alle bestaande armaturen (bovenste gedeelte van de lantaarnpaal) zijn geschikt voor LED-verlichting. Daarom vervangen we ook de armaturen. De keuze hiervan is gemaakt in overleg met o.a. de rayonarchitect (welstand), een vertegenwoordiging van de buurtnetwerken, Milieudefensie, IVN en het duurzaamheidsplatform. Bij de keuze voor de armaturen hebben we rekening gehouden met de omgeving waarin de straatverlichting staat. Karakteristieke dorpskernen of historische gebieden krijgen bijvoorbeeld andere armaturen dan doorgaande wegen, of buiten de bebouwde kom.

Ondanks dat de nieuw toe te passen LED-lampen al een veel 'warmere' uitstraling geven dan de LED-lampen van een aantal jaren geleden, kan het zijn dat u even aan de nieuwe verlichting moet wennen.

Uitgestelde werkzaamheden 2018

Eind 2018 hebben in diverse straten werkzaamheden plaatsgevonden aan de openbare verlichting. In een paar straten hebben we de vervangingswerkzaamheden moeten uitstellen door problemen met de levering. Deze straten komen nu komende weken aan de beurt. Het betreft de volgende straten:

Bunde: Repenhof, Leenhof, Kalverhof en Vonderstraat.
Meerssen: Pastoor Nicolaas Creftenstraat

In de Repenhof en Leenhof zullen ter verbetering van de lichtverdeling een aantal lichtmasten worden bijgeplaatst.

In 2019 worden meer straten voorzien van nieuwe LED-verlichting. De planning 2019 volgt binnenkort.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC),  tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.