Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Verkoop (BKR) kunstcollectie Gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 10 mei 2019 09:55

Kunstcollectie BKR
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 9 april 2019 besloten een deel van de gemeentelijke collectie BKR-kunstwerken (Beeldende Kunstenaars Regeling) en aangekochte kunstwerken openbaar te verkopen. Onderaan deze pagina vindt u een lijst van wie de werken zijn *.

De Beeldende Kunstenaars Regeling liep van 1956-1987 en gaf kunstenaars de mogelijkheid zich volledig aan hun beroep te wijden. In ruil voor kunstwerken die zij bij de gemeente inleverden, kregen de kunstenaars een uitkering. Het gaat om ongeveer 80 te verkopen kunstwerken.

Uitvoering en begeleiding

De openbare verkoop van kunstwerken wordt uitgevoerd door de gemeente Meerssen in samenwerking met Heemkundevereniging Meerssen.

Terugkoop door kunstenaars of hun erfgenamen

De gemeente Meerssen geeft voor wat betreft de werken uit de BKR-collectie eerst de kunstenaars of hun erfgenamen in de gelegenheid hun kunstwerken tegen de huidige taxatiewaarde terug te kopen. Kunstenaars of hun erfgenamen kunnen hun interesse voor terugkoop van werken melden via info@meerssen.nl. Belangrijk is hierbij dat de kunstenaar of de erfgenaam (met een verklaring van erfrecht) zelf deze aanvraag doet. Na aanmelding ontvangt de kunstenaar/erfgenaam een overzicht van de werken met de huidige taxatiewaardes, waarna de kunstenaar/erfgenaam kan beslissen over terugkoop. Interesse tonen in terugkoop door de kunstenaars kan tot 1 juni 2019.

Verkoop kunstwerken

De niet teruggekochte werken worden aangeboden ter openbare verkoop. Over de definitieve data van deze verkoop informeren wij u te zijner tijd. Dit wordt gepubliceerd in De Geulbode, via www.meerssen.nl en digitale nieuwsbrief van de gemeente Meerssen.

Ben u nog niet (gratis) geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meld u dan aan via www.meerssen.nl en ontvang elke week het nieuws van de gemeente in uw mailbox.

* Het betreft werken van:

J. Vaatstra
H. Bartels
P. Schols
P. Besten
E. Glaser
T. Teeken
P. Dassen
P. Satijn
M. Borgas
C. Lulofs
M. van Dijk
G. Mols
D. Abegg
F. de Witte
B. Lehman
L. Janssen
J. Aussems
G. Pieters
M. Kers
T. Corstjens
G. Tielens
J. Schols
J. van Genk
G. Eggen
J. van Puijenbroek
H. Kniphorst
C. Eyck
J. Muris
M. Dohmen
Ongesigneerd werk