Nieuwsbericht Verkeersmaatregelen Marathon Meerssen

Publicatiedatum: 02 oktober 2017 15.45 uur

Op zondag 8 oktober 2017 vindt voor de twintigste keer de Marathon van Meerssen plaats. Het parcours bestaat uit een ronde van 10,5 kilometer en voert grotendeels door Meerssen en Ulestraten. De lopers  kunnen kiezen uit vijf loopafstanden: 5 km, kwart marathon (10,5 kilometer), halve Marathon (21,1 kilometer),  20 Engelse mijl (31,5 kilometer) en de marathon (42,2 kilometer). Al naar gelang de afstand komen ze een, twee, drie of vier keer door Ulestraten. Verder zijn er diverse jeugdlopen. Kijk voor meer informatie over de loopwedstrijden op www.marathonmeerssen.nl.

Verkeersmaatregelen

Om de marathon mogelijk te maken, zijn diverse straten afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Afsluitingen

De Markt in Meerssen is van zaterdag 7 oktober 7.00 uur tot maandag 9 oktober 19.00 uur afgesloten.

Daarnaast zijn op zondag 8 oktober de volgende straten van 10.00-17.00 uur afgesloten: Kerkstraat, Beekstraat, Gasthuisstraat, Humcoverstraat, Hekstraat, Putstraat, Sint Catharinastraat, Dorpstraat, Genzonweg, Hoolstraat, Waterval, Humcoven, Visweg, Vogelzang, Kuileneindestraat en Kruisstraat.

Omleidingen doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer tussen Meerssen en Ulestraten wordt op zondag 8 oktober van 10.00-17.00 uur omgeleid.

We vragen bewoners ten oosten van de Sint Catharinastraat hun auto buiten het parcours te parkeren. Voor deze bewoners is er een oversteek gemaakt voor voertuigen. Deze is ter hoogte van De Sauveurstraat en de Kennedystraat.

Verkeer vanaf Schimmert naar Ulestraten en Meerssen wordt omgeleid via de Burgemeester Visschersstraat, Nieuwe Vliekerweg en Kruisberg.

Verkeer vanaf Bunde naar Valkenburg wordt omgeleid via de Maastrichterweg, Proost de Beaufortstraat, Parallelweg en Herkenberg.

Verkeer vanaf Raar wordt omgeleid via de Korte Raarberg, Synagogeplantsoen, Volderstraat en Herkenberg.

Tijdelijk parkeerverbod Synagogeplantsoen

Aangezien het doorgaande verkeer via het Synagogeplantsoen wordt omgeleid, geldt er op zondag 8 oktober van 10.00-17.00 uur een parkeerverbod voor het gedeelte Synagogeplantsoen tussen de Kuileneindestraat en de Volderstraat. We vragen bewoners vriendelijk hun auto niet op de straat te parkeren.

Parkeerplaats 't Bergske beperkt toegankelijk

Als gevolg van de afsluiting van het parcours is parkeerplaats 't Bergske op zondag 8 oktober van 10.00-16.00 uur slechts beperkt toegankelijk. Ook wegrijden van de parkeerplaats is dan nagenoeg niet mogelijk. Bezoekers van de Marathon Meerssen kunnen hun auto parkeren bij Sporthal Marsana (Molenveldweg 4), bij het treinstation (langparkeerplaats aan de achterzijde) of in parkeergarage Proosdijpark (ingang aan de Stationstraat).

Omleiding streekbussen

De streekbussen van lijn 52 van Arriva wordt op zondag 8 oktober van10.30-16.30 uur omgeleid. De haltes Putstraat, Humcoven, Op de Beukel en Stella Maris College komen tijdelijk te vervallen. Bij station Meerssen en bij Vliek in Ulestraten komt een tijdelijke halte.

Vragen?

Voor verdere informatie over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl

Meer informatie over de marathon en andere loopwedstrijden: www.marathonmeerssen.nl