Gemeente Meerssen | Verhalen, spreuken en foto's gezocht van Rivierpark Maasvallei

Nieuwsbericht Verhalen, spreuken en foto's gezocht van Rivierpark Maasvallei

Gepubliceerd op: 23 november 2022 09:20

rivierpark
Gemeente Meerssen maakt deel uit van het Rivierpark Maasvallei. Het park wil de status van 'landschapspark' aanvragen. Waar een Nationaal Park een natuurpark is, is een landschapspark en combinatie van erfgoed, landbouw, natuur en wonen. En waar het heerlijk toeven is voor inwoner en toerist. Om de kandidatuur van de Maasvallei een stevige basis te geven, wordt er momenteel werk gemaakt van een 'Landschapsbiografie': een levensbeschrijving van het landschap. En daar hebben we uw hulp bij nodig.

Hoe ouder, hoe beter

Voor deze biografie is men namelijk op zoek naar verhalen, spreuken of gezegdes over de Maas, de couleur locale van uw dorp, de gebruiken van de Maaslanders, de gewassen die geteeld werden of de fauna en flora van weleer. Daarbij geldt: hoe ouder, hoe beter. En als ze toch niet zo oud zijn: hoe sappiger, hoe beter! Ook sprekende oude foto's of illustraties zijn welkom. Beelden waarvan u vindt dat ze niet mogen ontbreken in de Landschapsbiografie van de Maas.

Doet u mee?

Als uw inzending wordt opgenomen, wordt u vermeld in de Landschapsbiografie. Bovendien maakt iedereen die iets instuurt vóór 31 december 2022 kans op een overnachting voor twee personen in eigen streek. Kijk op de website van Rivierpark Maasvallei voor meer informatie en inzending van uw bijdrage!