Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Veiligheidsmaatregelen rondom Basiliek

Gepubliceerd op: 20 december 2019 14:15

Zoals eerder bekend is gemaakt, is er zorg over de pinakels op de Basiliek van Meerssen. Tijdens een storm in maart 2019 is een van de pinakels losgeraakt en naar beneden gestort. Deze pinakel is onlangs vervangen, maar het voorval gaf uiteraard wel aanleiding bij het kerkbestuur om de andere pinakels te laten inspecteren. Een constructeur heeft recent advies hierover uitgebracht en diens bevindingen zijn door het kerkbestuur met de gemeente besproken.

Gemeentebestuur en het Kerkbestuur van de Basiliek te Meerssen zijn samen tot de conclusie gekomen dat op korte termijn veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. Niet omdat er nu een acute noodsituatie is of dreigt, maar uit voorzorg. Dat betekent dat er zo spoedig mogelijk hekken rondom de basiliek geplaatst worden. De toegang tot de kerk aan de marktzijde blijft gewoon open en alle eucharistievieringen kunnen gewoon doorgaan. Uiteraard zal het aanzicht van de basiliek er tijdelijk minder fraai uitzien, maar veiligheid van inwoners en kerkgangers gaat voor alles. We rekenen op begrip van eenieder.

In het nieuwe jaar zal het kerkbestuur een bouwteam formeren om een plan van aanpak betreffende de pinakels op te stellen. Kerkbestuur en gemeentebestuur zullen hierbij zoveel mogelijk samenwerken.