Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Veiligheidsdag Meerssen groot succes

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 11:05

Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang aan de Molenveldweg in Meerssen. Loeiende sirenes, snifferdogs, een brandje en een heuse aanhouding. Gelukkig allemaal in het kader van de Veiligheidsdag Meerssen.

Voor jong & oud

Op het terrein aan de Molenveldweg staan voertuigen van politie, brandweer en ambulance. Maar ook het Rode Kruis, Burgernet, de Wensambulance en vele andere organisaties zijn aanwezig. Oud en jong kijkt zijn ogen uit. De kinderen vinden het reuze interessant in zo'n grote blusauto of op een politiemotor te klimmen. Bij de diverse informatiestands krijgen bezoekers uitleg over het bijzondere werk van EHBO Meerssen-Bunde, Waterschao, Dierenambulance en Buurtnetwerken.

Veiligheidsdag

Samen

"Het is al weer wat jaren geleden dat er een Veiligheidsdag werd georganiseerd. Ik vind het mooi te zien dat er zoveel belangstelling is van jong én oud", zegt burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz. "Je ziet op een dag als vandaag dat de verschillende partijen elkaar goed weten te vinden en nauw samenwerken. En dat moet ook, om de veiligheid in onze gemeente te kunnen blijven garanderen. Maar ook hulp van de burger is belangrijk bijvoorbeeld via Burgernet. Veiligheid maken we immers samen!"

Veiligheidsdag

Demonstraties

Elk half uur zijn er demonstraties. "Bij de start van de landelijke Week van de Veiligheid willen we mensen graag laten zien wat de rol is van de verschillende hulpdiensten. Maar ook wat gebeurt er als iemand wordt aangehouden. Op welke wijze kunnen honden worden ingezet?" vertelt Ingrid van der Hijden, beleidsadviseur bij de gemeente Meerssen. Als klap op de vuurpijl wordt er afgesloten met een integrale demonstratie: de hulpdiensten werken nauw samen bij een gecompliceerd ongeluk. De Veiligheidsdag is ten einde. Het was een groot succes en wederom is duidelijk: veiligheid gaat ons allemaal aan.

Veiligheidsdag

DANKJEWEL!

Een speciaal woord van dank aan alle organisaties die hebben meegewerkt aan de Veiligheidsdag Meerssen 2018: EHBO verenigingen Meerssen-Bunde, Waterschap Limburg, Stichting Amivedi - Meldpunt Maastricht & Parkstad Limburg, Dierenambulance, Buurtnetwerken, Burgernet, Koninklijke Marechaussee, Politie, Toezicht en Handhaving, GGD - ambulance, Mondriaan - psycholance,  Wensambulance, Trajekt, Rode Kruis, Veilig verkeer Nederland, Brandweer Zuid-Limburg, Werkhonden IPO, Snifferdogs (speurhonden voor explosieven en verdovende middelen), Apeople Security en D&D Verhuur (sponsor mobiele hekwerken).

Foto's: Karel Curvers. Meer foto's www.meervandaag.nl