Gemeente Meerssen | Veilig Buitengebied: heb je je aangemeld voor de Kiek-oet-bijeenkomst?

Nieuwsbericht Veilig Buitengebied: heb je je aangemeld voor de Kiek-oet-bijeenkomst?

Gepubliceerd op: 01 mei 2023 11:55

Veilig buitengebied Kiek oet-bijeenkomst Meerssen
Op donderdag 1 juni organiseert de gemeente Meerssen samen met het Platform Veilig Ondernemen Limburg (PVO-L) een Kiek Oet-bijeenkomst gericht op de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. Deze bijeenkomst is onderdeel van het project Veilig Buitengebied. Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz nodigt ondernemers en inwoners van het buitengebied uit om tijdens deze bijeenkomst in gesprek te gaan met o.a. de gemeente en politie over zaken als overlast en criminaliteit. Doel van de bijeenkomsten die plaatsvinden in alle Heuvellandgemeenten is om bedrijven en burgers alert te maken op signalen die mogelijk wijzen op criminele activiteiten.

Wanneer en waar? 

De bijeenkomst vindt plaats bij Brasserie bie de Groeve, Gemeentebroek 15 te Meerssen, en duurt van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Tijdens de bijeenkomst wordt ook de campagne Horen, Zien, Melden! afgetrapt in onze gemeente.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-alert-bijeenkomst-veilig-buitengebied-meerssen-604887263087

Veilig buitengebied
Samenwerkingsverband PVO-L

In de integrale aanpak van criminaliteit werkt de gemeente binnen PVO-L samen met verschillende ondernemersverenigingen, politie, Openbaar Ministerie, andere Limburgse gemeenten, de Provincie en veiligheidsexperts. Een van de speerpunten binnen deze samenwerking is het bestrijden van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit in buitengebieden. In de Veilig Buitengebied-projecten werkt de gemeente samen met partijen als LLTB, natuurorganisaties en de lokale wildbeheereenheid om het buitengebied schoon, heel en veilig te houden.

Ondermijning in buitengebieden

Buitengebieden zijn steeds vaker het toneel van criminele activiteiten als hennepteelt en drugsproductie en -handel. Vaak maakt de georganiseerde criminaliteit hiervoor gebruik van legale bedrijven en diensten. Bijvoorbeeld door agrariërs te dwingen hun leegstaande stallen en schuren te verhuren. Of door crimineel verdiend geld wit te wassen door de aankoop van vakantiehuisjes. Zo raken de onder- en bovenwereld met elkaar verweven, wat de samenleving ondermijnt en ontwricht.