Gemeente Meerssen | Vastelaovend vieren in Limburg? Neem de (Borrel)bus of trein!

Nieuwsbericht Vastelaovend vieren in Limburg? Neem de (Borrel)bus of trein!

Gepubliceerd op: 15 februari 2023 11:25

borrelbus 2023
Persbericht van Arriva

Vastelaovend vieren in Limburg? De bussen en treinen van Arriva staan klaar voor alle Vastelaovendsvierders! Tijdens de Vasteloavend rijden er vanaf Maastricht speciale Borrelbussen naar onder andere verschillende stadsdelen in Maastricht, maar ook naar Meerssen, Bunde, Gulpen, Eijsden en Valkenburg. Tijdens de Kuukse Elfkroegetocht zet Arriva extra treinen in tussen Nijmegen en Cuijk en rijdt Arriva met langere treinen tussen Nijmegen en Roermond. Gedurende de carnavalsvakantie rijden treinen en bussen van Arriva volgens de vakantiedienstregeling.

Vakantiedienstregeling van toepassing

Tijdens de carnavalsvakantie van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari rijden treinen en bussen volgens de vakantiedienstregeling. Met uitzondering op de volgende dagen en buslijnen:
- Op maandag 20 februari rijden de bussen volgens de zondagsdienstregeling, met uitzondering van lijn 83 (Nijmegen-Venlo). Die rijdt volgens de vakantiedienstregeling.
- Op dinsdag 21 februari rijden de bussen volgens de zaterdagdienstregeling. Met uitzondering van lijn 44 (Heerlen-Aachen) en lijn 83, die rijden volgens de vakantiedienstregeling.

Aangepaste routes en omleidingen door evenementen

Door diverse carnavalsevenementen rijden de bussen aangepaste routes en verwachten we extra drukte in het OV. Vanwege optochten en plaatselijke drukte kan het voorkomen dat er ook ongeplande omleidingen en vertragingen zijn. Houd daarom rekening met eventuele langere reistijden tijdens de carnavalsdagen. Een compleet overzicht van aangepaste routes en omleidingen staat op arriva.nl/halte. Arriva adviseert reizigers voor vertrek hun reis te plannen via de reisplanner op arriva.nl.

Borrelbussen Maastricht

Vasteloavend vieren in Maastricht? De Arriva Borrelbus brengt je thuis. Van zaterdagnacht 18 t/m dinsdagnacht 21 februari zet Arriva tussen 0:35 uur en 03:35 uur Borrelbussen in. De Borrelbus Stad brengt je o.a. naar verschillende stadsdelen in Maastricht zoals Malberg, Bunde en Meerssen. De Borrelbus Streek rijdt o.a. naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg. Voor het meereizen met deze Borrelbussen heb je een speciaal kaartje nodig. Een Borrelbuskaartje Stad kost €5,- en een Borrelbuskaartje Streek €7,50. De kaartjes zijn vooraf te bestellen via www.arriva.nl/borrelbus, en op de dag zelf bij de chauffeur van de Borrelbus verkrijgbaar. Je betaalt het kaartje met PIN of OV-chipkaart. Het kaartje is vervolgens geldig als enkele rit.

Voordelig passe-partout in de voorverkoop

In de voorverkoop is ook een passe-partout beschikbaar. Daarmee reis je van zaterdag tot en met dinsdag, dus alle vier de carnavalsdagen, tegen een voordelig tarief (je reist één dag helemaal gratis!). Een passe-partout Stad kost €15,- en een passe-partout Streek €22,50. Alle kaartjes zijn te koop in de voorverkoop via arriva.nl/borrelbus.