Nieuwsbericht Vanaf maandag 9 oktober: Week van de Veiligheid

Publicatiedatum: 06 oktober 2017 13.45 uur

Week van de Veiligheid
Op maandag 9 oktober begint de Week van de Veiligheid. Deze week is niet zomaar gekozen, want met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Tijdens de Week van de Veiligheid brengen diverse organisaties, gemeenten en de politie het thema veiligheid extra onder de aandacht bij ondernemers, hun medewerkers en burgers.

Voor ondernemers

"Met de Week van de Veiligheid stimuleren wij ondernemers zich zo goed mogelijk voor te bereiden op criminaliteit," zegt Colin Voetee, adviseur Veilig Ondernemen bij het CCV. "Welke maatregelen nemen zij al om criminaliteit voor te zijn? En hoe bereiden ze zichzelf en hun personeel erop voor als het toch mis gaat en ze te maken krijgen met diefstal, een overval of spookfacturen? Zo roepen we samen criminaliteit een halt toe."

Voor burgers

Bent u al aangemeld voor Burgernet? Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Door middel van Burgernet kunt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw eigen buurt. Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Bij een overval, diefstal, inbraak, aanrijding of vermiste persoon kan vanuit de politiemeldkamer een Burgernetactie worden opgestart. Bent u deelnemer aan Burgernet en woont of werkt u in betreffend gebied, dan ontvangt u een gesproken bericht of een SMS-bericht op uw (mobiele) telefoon. In dit bericht leest u wat er aan de hand is en wordt u bijvoorbeeld gevraagd uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Als u naar aanleiding hiervan iets ziet, kunt u rechtstreeks met de politiemeldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer tel. 0800-0011. Op die manier helpt u bij de opsporing en levert u een bijdrage aan een veilige leefomgeving. In sommige gemeenten maakt Burgernet ook gebruik van e-mail om u te informeren over een verdachte of onveilige situatie of om te vragen of u iets gezien heeft in uw buurt.

Bent u nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog via www.burgernet.nl.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de Week van de Veiligheid en voor tips hoe je voor te bereiden op criminaliteit.

De Week van de Veiligheid wordt georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie, VNO-NCW & MKB Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland, Transport en Logistiek Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.