Gemeente Meerssen | Vanaf 7 mei: Meerssen in de spotlight bij 'Hier is mijn vaderland' op L1 Televisie

Nieuwsbericht Vanaf 7 mei: Meerssen in de spotlight bij 'Hier is mijn vaderland' op L1 Televisie

Gepubliceerd op: 02 mei 2022 15:15

Hier is mijn vaderland
Vanaf 7 mei staat Meerssen weer een week lang in de spotlight in de tv-serie 'Hier is mijn vaderland' bij L1 TV. In de serie (naar een idee van regisseur Maurice Nijsten en assistente Dénise Nijsten) passeert veel moois uit onze gemeente de revue. Presentatie is in handen van Fabienne Nijsten.

De opnames voor de serie vonden in 2019/2020 verspreid over een jaar plaats in de vijf woonkernen van de gemeente Meerssen (nog net voor de lockdowns).

Zoveel moois

Onze gemeente kent veel mooie natuur. In het Bunderbos, de Dellen en het Meersenerbroek kunt u genieten van prachtige natuurschoon. Maar de Gemeente Meerssen biedt zo veel meer. Om u alvast nieuwsgierig te maken, lichten we een tipje van de sluier op. 

Meerssen kent bijvoorbeeld veel bekende sporters en cultuur viert hier hoogtij. U maakt kennis met de Jonkheid en het planten van de mei-den. Ook een gesprek met Limburgse buutereedner Gilbert Petit mag niet ontbreken. Meerssen is ook rijk aan wijngaarden. Fabienne brengt een bezoek aan wijnboer Ralph Huydts.

In de buurt die bekend staat als de 'Piemelehook' in Geulle heeft de presentatrice een verrassend gesprek met Paul Notten van de heemkundevereniging.Ook veel bekende kunstenaars vonden hun stek in Meerssen, zoals Wil van der Laan, Géne Eggen, Rob en Marijke Stultiens, Daan Wildschut en Charles Eyck.

En natuurlijk mag een bezoek aan onze prachtige Basiliek niet ontbreken, waar we organist Rob Waltmans ontmoeten. In de Synagoge van Meerssen spreekt Fabienne met Ger Kockelkorn over de geschiedenis van de synagoge. Tot slot spreekt Fabiënne op de binnenplaats van het gemeentehuis ook met burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.

Uitzendtijden op L1 TV

Kijk voor meer informatie en de uitzendtijden op de website van L1: https://l1.nl/hier-is-mijn-vaderland-meerssen-159904/.