Gemeente Meerssen | Vanaf 28 juni: Tijdelijk afsluiting Fregatweg door werkzaamheden routenetwerk Buitengoed Geul en Maas

Nieuwsbericht Vanaf 28 juni: Tijdelijk afsluiting Fregatweg door werkzaamheden routenetwerk Buitengoed Geul en Maas

Gepubliceerd op: 22 juni 2021 10:00

werk in uitvoering
In het kader van Buitengoed Geul en Maas (BGM) werken de gemeenten Meerssen, Maastricht, Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg samen aan een goede recreatieve infrastructuur. 
In de eerste fase zijn fiets- en wandelroutes aangelegd van Meerssen tot in Schin op Geul. In de tweede (afrondende) fase leggen we fiets- en wandelroutes aan van Bunde tot in Maastricht.  Omdat er enkele werkzaamheden moeten plaatsvinden in de Fregatweg wordt deze in week 26 (start 28 juni) en week 27 (bij uitloop van de werkzaamheden) afgesloten. 

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden legt de aannemer een middengeleider aan ter hoogte van het Weerterveld. Daarnaast wordt er een doorsteek gemaakt (in opdracht van het Waterschap) tussen de Klipperweg en de rotonde bij de Meerssenhovenweg.

Wanneer vinden deze werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden aan de middengeleider staan gepland voor week 26 (start 28 juni) met uitloop tot in week 27. De duur van de werkzaamheden is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkeershinder!

Tijdens deze werkzaamheden is de Fregatweg afgesloten vanaf de Prinses Ireneweg/Oude Rijksweg tot aan de Klipperweg (Beatrixhaven). Het verkeer wordt omgeleid. Bedrijven en woningen blijven zoveel mogelijk bereikbaar. De gemeente en aannemer Van der Kreeke doen er zoveel mogelijk aan om de verkeershinder te beperken. Weggebruikers kunnen meewerken door de officiële omleidingsroutes te volgen. 

Wat betekenen de werkzaamheden voor bewoners en bedrijven?

De bedrijven en woningen zijn in principe altijd bereikbaar. Houd wel rekening met enkele minuten vertraging! Op de plattegrond zijn de omleidingsroutes aangegeven.

Bekijk hier de omleidingsroutes

Informatie

Bel het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl

U kunt ook gebruik maken van de BouwAppU kunt de app vinden in de Appstore of Playstore (geel helmpje). Na het installeren van de BouwApp zoeken u naar "Routenetwerk Geul en Maas fase 2" en klikt op volgen. Nu ontvangt u altijd als eerste de meest recente updates en status m.b.t. de werkzaamheden. Ook komen hier geregeld interessante video's en foto's van onze werkzaamheden voorbij.