Gemeente Meerssen | Vacature vergunningverlener APV / bijzondere wetten (0,5 fte)

Nieuwsbericht Vacature vergunningverlener APV / bijzondere wetten (0,5 fte)

Gepubliceerd op: 14 maart 2023 16:00

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Vergunningverlener APV / bijzondere wetten (0,5 fte)


Jij zorgt er voor dat het gehele proces van vergunningverlening snel en juist verloopt.

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener APV/Bijzondere Wetten ben je verantwoordelijk voor het adviseren over, beoordelen en afgeven van vergunningen en ontheffingen. Deze taken begeven zich hoofdzakelijk op het gebied van de Algemene Plaatselijke Verordening, andere gemeentelijke verordeningen (zoals evenementenvergunningen, parkeren, begraven) en bijzondere wetten (zoals de Alcoholwet, Winkeltijdenwet, Wet op de Kansspelen, Leegstandswet). De werkzaamheden kunnen dus breed uiteenlopend zijn. Je bent hierin een aanspreekpunt voor aanvragers, inwoners, instellingen, bedrijven, collega's en andere overheidsorganisaties.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Beoordelen van aanvragen op volledigheid en toetsen aan de wettelijke voorwaarden op basis waarvan de vergunningen of ontheffing al dan niet verleend kan worden.
 • Behandelen van informatieverzoeken en vragen over het verlenen van vergunningen welke verleend zijn op basis van de APV en bijzondere wetten.
 • Verzorgen van intakegesprekken met aanvragers.
 • Voeren van overleg en inwinnen van adviezen bij de brandweer, politie en andere adviseurs (in- en extern).
 • Opstellen van een vergunning of ontheffing, dan wel het gemotiveerd afwijzen van het verzoek.
 • Verzorgen van de gehele administratieve afhandeling.
 • Inboeken, controleren en globaal toetsen van Wabo-aanvragen in de VTH-applicatie.

Dit ben jij ...

In deze functie sta je dagelijks in contact met aanvragers, in- en externe adviseurs, etc. Daarom zijn goede contactuele vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) belangrijk. Tevens ga je klantgericht en klantvriendelijk te werk. Je bent een visitekaartje voor de gemeente Meerssen. Je voelt je verantwoordelijk voor je werkzaamheden en draagt dit uit. Daarnaast werk je nauwkeurig, grondig en zorgvuldig en heb je affiniteit met automatisering. Zo houd je de administratie in de ICT-systemen goed bij. Je hebt:

 • minimaal MBO werk- en denkniveau,
 • ervaring met VTH-applicaties, zoals Squit XO (dit is een pré),
 • kennis van de Algemene wet bestuursrecht, APV en bijzondere wetten, Wabo, de Omgevingswet en het kunnen interpreteren van bestemmingsplannen,
 • kennis van gemeentelijke procedures en bestuursrecht.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers.

In deze functie kom je te werken binnen het team Omgeving van de afdeling Ruimte. Dit team houdt zich bezig met de taakvelden Ruimtelijke ontwikkeling, VTH (vergunningen, toezicht en handhaving), klantenbureau, BAG, en milieu. In dit team werken 17 medewerkers.

Meer weten over het werken bij gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=WEoCw8Dc26k

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 8 (max. € 3.732,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met proeftijd van 1 maand. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak en hybride werken.

Sollicitatieprocedure

Interesse? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 23 maart a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 5 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventuele eerste kennismaking op 4 april?

 Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.

Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan.

Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marlies Leenders (Manager afd. Ruimte) via tel. 06-15834755

Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via tel. 06-46597963 terecht.

Kijk voor overige informatie op deze website.