Gemeente Meerssen | Vacature projectleider Woningbouw (1 fte)

Nieuwsbericht Vacature projectleider Woningbouw (1 fte)

Gepubliceerd op: 02 mei 2023 16:35

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Projectleider Woningbouw (1 fte)


Van grondgebonden woningen tot gestapelde woningbouw: een mooie mix aan projecten die jij mag coördineren!

Wat ga je doen?

Je wordt ingezet op diverse opgaven in het kader van de transformatie van de woningvoorraad van de gemeente. De gemeente heeft de ambitie om de komende vier jaren ongeveer 500 levensloopbestendige en betaalbare woningen te realiseren voor verschillende doelgroepen. Voor een groot deel wordt deze opgave gerealiseerd door particulieren, projectontwikkelaars en corporaties. Voor een deel is de gemeente zelf de ontwikkelaar. Om deze opgave te versnellen en te verwezenlijken ga jij samen met initiatiefnemers de woningbouwprojecten aanjagen en ontwikkelen binnen haalbare en uitvoerbare kaders. Ook zorg je ervoor dat de procedures en besluitvorming projectmatig worden gemanaged.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Initiëren, ontwikkelen en begeleiden van diverse woningbouwprojecten samen met externe initiatiefnemers voor woningbouw, dan wel in de rol als initiator als de gemeente zelf een project ontwikkelt.
 • Begeleiden van projecten van het eerste idee tot en met de uitvoering en (proactief) betrekken van de nodige partijen hierbij.
 • Optreden als eerste aanspreekpunt en vormgeven aan de participatie binnen de projecten.
 • In een variërend teamverband nauw samenwerken met de andere projectleiders, beleidsadviseurs en casemanagers.
 • Zorg dragen voor bestuurlijk afstemming en een goede belangenafweging.

Dit ben jij ...

Je bent in staat om op een projectmatige manier te werken, waarbij je nooit het resultaat uit het oog verliest. Je toont initiatief, neemt de leiding, bewaakt de voortgang, draagt zorg voor interne en externe communicatie en bent verantwoordelijk voor de projectadministratie en rapportages. Jij weet een haalbare businesscase onder een project te leggen en je overziet de ruimtelijke, juridische, financiële en procedurele consequenties. Tevens ben je creatief. Je bekijkt elke situatie probleemoplossend en onderscheidt daarbij alle hoofd- en bijzaken. Je bent omgevingsbewust en een natuurlijk netwerker, waarbij je door goed te overleggen alle stakeholders in beweging weet te krijgen. Communicatie is jouw kracht.

En verder heb jij:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau met kennis en ervaring op het vakgebied.
 • ervaring als ontwikkelaar van woningbouwprojecten.
 • een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. In deze functie kom je te werken binnen team Strategie en Projecten van de afdeling Ruimte.

Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: https://youtu.be/WEoCw8Dc26k

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 11 (max. €5.725,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 2 januari 2023). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Sollicitatieprocedure

Heb jij interesse in deze functie? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV online via www.igom.nl in te dienen. Voor deze vacature geldt geen concrete sluitingsdatum; de vacature blijft open staan totdat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

De sollicitatieprocedure ziet er verder als volgt uit:

 1. Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.
 2. Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan.
 3. Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marlies Leenders-Stassen (manager Ruimte) via 06-15834755. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (recruiter) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl