Gemeente Meerssen | Vacature projectleider Natuur en Landschap (0,8-1 fte)

Nieuwsbericht Vacature projectleider Natuur en Landschap (0,8-1 fte)

Gepubliceerd op: 21 februari 2022 14:15

Vacature projectleider Natuur en Landschap
De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

Als bezoeker van de gemeente Meerssen val je van de ene verrassing in de andere. Het begint al bij de prachtige monumentale Basiliek in hartje Meerssen, onverwacht omvangrijk en wonderbaarlijk. De wonderen die zich hier voltrokken, brachten pelgrims van heinde en verre. Vandaag de dag bezoek je Meerssen ook voor de gezellige terrassen op de sfeervolle Markt, het gevarieerde winkelaanbod, het rijke culturele erfgoed, de eindeloze wandel- en fietsroutes en de prachtige natuur vol beekjes en bossen en het vele verborgen moois. Meerssen is een gebied vol rust en rumoer: van de ene kant een plek van bezinning en van de andere kant bruist het van de evenementen. Kom het beleven en ontdek het zelf. Welkom in Sfeervol Meerssen.

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Projectleider Natuur en Landschap (0,8-1 fte)


Wie zoeken wij?

De gemeente Meerssen heeft een hoge landschappelijke kwaliteit door de combinatie van de overgang naar de Maasvallei, Geuldal, en Watervalderbeekdal. Er ligt een ambitie voor het op een duurzame manier verder ontwikkelen en beheren van het landschap. Via het Groenplatform Meerssen zetten de publieke en maatschappelijke organisaties zich hier samen voor in.

Wij zoeken een enthousiaste projectleider met een groot hart voor landschap en natuur. Je wordt ingezet op verschillende opgaven in het domein van landschap en natuur. Dit varieert van het opstellen van landschapsplannen tot het ontwikkelen van nieuw beleid voor begraafplaatsen.

Wat ga je doen?

De taakinhoud in hoofdlijnen:

 • Je start en begeleidt diverse projecten op het gebied van natuur- en landschapsontwikkeling. Dit kan onder andere ook het opstellen van nieuw beleid zijn en reconstructie van openbaar groen binnen de kernen.
 • Je begeleidt projecten van het eerste idee tot en met uitvoering. Je betrekt hierbij (proactief) de nodige partijen en hebt oog voor een goede belangenafweging.
 • Je bent in staat om op een projectmatige manier te werken.
 • Je bent energierijk, toont initiatief, neemt de leiding, bewaakt de voortgang, draag zorg voor interne en externe communicatie en bent verantwoordelijk voor de projectadministratie en rapportages.
 • Je informeert en betrekt externe stakeholders, inwoners en ondernemers en treedt op als eerste aanspreekpunt en geeft vorm aan de participatie binnen de projecten.
 • Je werkt in teamverband nauw samen met de andere projectleiders, beleidsadviseurs en het cluster Groen.
 • Je werkt mee aan de toetsing van landschappelijke inpassingsplannen en het opstellen van de nieuwe beleidsinstrumenten in het kader van de Omgevingswet wat betreft het thema landschap en natuur.
 • Je draagt zorg voor bestuurlijk afstemming.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau met bij voorkeur minimaal 5 jaar ervaring als projectleider in het werkveld openbaar groen, landschap en natuur.
 • Je beschikt over een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je kunt projectmatig werken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent klant- en servicegericht.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je neemt je verantwoordelijkheid.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Voor deze functie vragen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer.

De functie van projectleider natuur en landschap is ingedeeld in schaal 11 (max. € 5.247,- op basis van een fulltime dienstverband, peildatum salaristabel 1 december 2021).

Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen. Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP. En verder kent de gemeente Meerssen uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak en voortdurend jouw kennis bijspijkeren. In deze nieuwe functie krijg je alle benodigde support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

Interesse?

Heeft deze advertentie je belangstelling solliciteer dan vóór 7 maart 2022 a.s. online via www.igom.nl en richt je brief en CV aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. mw. I. Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

Heb je behoefte aan meer informatie neem dan contact op met Frans Crijns (afdelingshoofd Ruimte), tel. 14 043.
Voor overige informatie kijk op op deze website.