Gemeente Meerssen | Vacature Projectleider Economie & Maatschappij (0,8-1 fte)

Nieuwsbericht Vacature Projectleider Economie & Maatschappij (0,8-1 fte)

Gepubliceerd op: 06 mei 2022 11:55

Vacature
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Voor de afdeling Ruimt zoeken wij een:

Projectleider Economie & Maatschappij (0,8-1 fte)

Heb jij affiniteit met zowel het ruimtelijk als sociaal domein?

Wat ga je doen?

In deze functie functioneer je zowel in het kader van het ruimtelijk als het sociaal domein. Je wordt ingezet op diverse opgaven op het gebied van economische en maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente. Hierbij werk je bijvoorbeeld aan toekomstbestendige bedrijventerreinen, een gezonde vrijetijdseconomie, een veerkrachtig vestigingsklimaat, en goed functionerende en aantrekkelijke maatschappelijke voorzieningen in de verschillende kernen. Dit kan zijn in de vorm van het ontwikkelen van nieuw beleid tot het begeleiden van de realisatie van bijvoorbeeld nieuwe onderwijshuisvesting. Hierbij betrek je (proactief) de nodige partijen en weet je telkens een goede belangenafweging te maken.

De taakinhoud in hoofdlijnen:

 • Starten en begeleiden van diverse projecten op het gebied van economisch en maatschappelijke ontwikkeling, dus van het eerste idee tot en met de uitvoering.
 • Bewaken van de voortgang en zorgdragen voor interne en externe communicatie. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de projectadministratie en rapportages en je zorgt voor bestuurlijke afstemming.
 • Informeren en betrekken van externe stakeholders, inwoners en ondernemers.
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt en vormgeven aan de participatie binnen de projecten.
 • Nauw samenwerken met andere projectleiders en beleidsadviseurs in een variërend teamverband.
 • Meewerken aan het opstellen van de nieuwe beleidsinstrumenten in het kader van de Omgevingswet wat betreft de economische en maatschappelijke thema's.

Dit ben jij:

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, met bij voorkeur minimaal 5 jaar ervaring als projectleider in het ruimtelijk en/of sociaal domein.

Aangezien je in deze functie een aansturende en adviserende rol hebt, waarbij je het aanspreekpunt bent voor diverse partijen, is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent een verbinder, waardoor je draagvlak weet te creëren bij zowel interne als externe betrokkenen. Door jouw proactieve houding en projectmatige manier van werken weet jij concrete resultaten neer te zetten.

Het werken binnen een gemeente vraagt om een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Jij bent je bewust van de omgeving waarin je werkt en je bent klant- en servicegericht.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw functie krijg je alle benodigde support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

 • De functie van projectleider Economie & Maatschappij is ingedeeld in schaal 11 (max. € 5372,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het flexibel indelen van de werkweek, mogelijkheid tot thuiswerken en diverse ontwikkelingsmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Sollicitatieprocedure

Interesse? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV vóór 18 mei a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 3 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventuele eerste kennismaking in week 21?

Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.

Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet.

Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Frans Crijns (afdelingshoofd Ruimte) via tel. 06-53237650. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via tel. 06-46597963 terecht. Voor overige informatie kijk op www.meerssen.nl.