Gemeente Meerssen | Vacature opzichter water/riolering (0,8-1 fte)

Nieuwsbericht Vacature opzichter water/riolering (0,8-1 fte)

Gepubliceerd op: 03 juli 2024 08:20

vacature opzichter water/riolering
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen?

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Opzichter Water/riolering (0,8 – 1 fte)

Als opzichter water/riolering ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het dagelijks en klein onderhoud in de openbare ruimte met als aandachtsgebied het (afval)watersysteem. Denk bijvoorbeeld aan het goed laten functioneren van pompgemalen en het behandelen van aanvragen voor huisaansluiting op de riolering, het maken van werkplannen voor rioolinspecties alsmede het afhandelen van meldingen van burgers en bedrijven. Daarnaast houd je je bezig met de volgende kerntaken en krijg je veel eigen verantwoordelijkheid.

Wat ga je doen:

 • Fungeren als eerste aanspreekpunt bij rioleringsproblemen en/of wateroverlast.
 • Treffen van voorbereidingen wanneer er een weeralarm wordt afgekondigd.
 • Directie en toezicht voeren op onderhouds- en beheerscontracten.
 • Fungeren als aanspreekpunt voor externe partijen zoals aannemers, leveranciers en eventuele belangenorganisaties.
 • Zorgdragen voor goede en eenduidige werkafspraken, werkplanning en inhoudelijke kwaliteitsbewaking bij de uitvoerende werkzaamheden.
 • Stimuleren en ondersteunen van initiatieven vanuit inwoners (afkoppelen hemelwater).
 • Zorgdragen voor (integraal) budget- en meerjarig onderhoudsprogramma i.s.m. rioolbeheerder.
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt bij ongedierte overlast.
 • Nauw samenwerken met collega's op het gebied van verkeer, wegen, groen en gebouwen.
 • De mogelijkheid bestaat dat de werkzaamheden van marktmeester ook tot jouw takenpakket gaan behoren.

Je draait samen met meerdere collega's bij toerbeurt wachtdienst en diensten als gladheidcoördinator. Je dient dan gedurende een week 24 uur/dag oproepbaar te zijn bij calamiteiten of gladheidsbestrijding in de openbare ruimte. Hier staat een vergoeding conform de cao voor gemeenten tegenover. Gemiddeld heb je in de periode november-april ca. 6 weken wachtdienst.

Dit ben jij:

Als opzichter sta je veel in contact met verschillende interne en externe partijen. Daarom is het belangrijk dat jij uitstekende communicatieve vaardigheden hebt en een natuurlijke houding gericht op samenwerking. Je bent klant- en servicegericht en integer.

Het werk als opzichter is divers en soms ad hoc. Jij bent stressbesteding, pragmatisch en resultaatgericht. Je neemt je verantwoordelijkheid en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Jij hebt:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur ervaring in de riooltechniek en/of waterbeheer.
 • Een rijbewijs B.
 • Kennis van mechanische riolering, druk-, pers- en vacuüm riolering (of je bent bereid deze te halen).
 • Een VCA-vol certificaat (of je bent bereid deze te halen).
 • Kennis van de UAV en RAW systematiek (of je bent bereid deze te halen).

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. In deze functie kom je te werken binnen team Beleid & Beheer van de afdeling Ruimte. Meer weten over het werken bij de gemeente Meerssen? Bekijk ons filmpje: 

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 8 (max. € 4.244.,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 januari 2024). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Adv-opbouw: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek, hybride werken, thuiswerkvergoeding en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Hier lees je meer over onze arbeidsvoorwaarden (zoals IKB en adv-opbouw): https://www.meerssen.nl/vacatures/onze_arbeidsvoorwaarden/

Interesse? Solliciteer!

We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV uiterlijk 16 juli a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 2 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventueel gesprek op 23 juli?

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media), een assessment ingezet worden en/of een referentie opgevraagd worden.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Kenny Hanssen (Teamleider Beleid en Beheer, afd. Ruimte) via 06-46048518. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (HR-adviseur) via 06-46597963 terecht. Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl