Nieuwsbericht Vacature medewerker Planning & Control

Publicatiedatum: 31 januari 2017 14.40 uur

Aan de toegang tot het Limburgs heuvelland ligt Meerssen: een sfeervolle gemeente, met een rijke historie. De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en telt ca. 19.500 inwoners. De gemeentelijke organisatie telt ca. 115 medewerkers, onder aansturing van een drietal afdelingshoofden.

In het kader van de organisatieontwikkeling is de kwaliteit van het ambtelijk apparaat een belangrijk item. De samenleving verandert continu en dat vraagt ook van ambtenaren de kwaliteit om te blijven veranderen. De kernwaarden van de organisatieontwikkeling zijn hierbij richtinggevend voor het invullen van het vakmanschap en de aanpak voor de verdere kwaliteitsontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Deze kernwaarden zijn wij/samen, klant-/vraaggericht, flexibel en professioneel. Als resultaatgerichte organisatie bieden wij interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak, daarnaast bieden wij veel ruimte voor initiatief en ontplooiing en hebben wij marktconforme- en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Bij de afdeling bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Planning en Control (m/v) (0,5 fte)


Wat ga je doen?

De taakinhoud in hoofdlijnen:

  • Levert een bijdrage aan het opstellen en verder ontwikkelen van de  Planning en Control instrumenten (begroting, rapportages, etc).
  • Adviseert medewerkers en management van vak afdelingen over financiële aspecten bij beleidsvoorbereiding en besluiten op een breed scala van vakgebieden (consulentschap).
  • Toetst beleidsvoorstellen van verschillende vakgebieden op bedrijfsvoerings-aspecten en adviseert hierover aan management en bestuur.
  • Voert overleg met externe instanties.

Wat vragen wij?

  • HBO opleiding op financieel / bedrijfseconomisch gebied met enige jaren aanvullende kennis en ervaring.
  • Kennis en ervaring met gemeentefinanciën en gemeentelijke procedures is een pré.
  • Goede contactuele vaardigheden, goed gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen, proactief en oplossingsgericht.
  • Vaardig in het omgaan met automatiserings- en administratieve systemen.

Wat bieden wij?

  • De functie is indicatief ingedeeld in functiefamilie beleidsadvisering met bandbreedte D  (salarispeil per 1 januari 2017 maximaal € 4121,- op basis van een fulltime dienstverband). Definitieve waardering hangt af van functiewaardering.
  • Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Reageren, meer informatie of solliciteren?

Heeft deze advertentie je belangstelling solliciteer dan vóór 15 februari 2017 online via www.igom.nl en richt je brief en c.v. aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. mw. Ingrid Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

Heb je behoefte aan meer informatie over de functie inhoud neem dan contact op met de heer Bert Nijssen, hoofd afdeling Bedrijfsvoering of mevrouw Carla Storcken, plaatsvervangend hoofd, telefoon 14 043. Kijk voor algemene informatie over de gemeente op deze website.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 7 en 9 maart 2017 in de ochtenduren.