Nieuwsbericht Vacature Medewerker kwaliteit / uitvoeringsbeleid WMO (m/v) (0,8 fte)

Publicatiedatum: 02 november 2017 12.50 uur

Vacature
Aan de toegang tot het Limburgs heuvelland ligt Meerssen: een sfeervolle gemeente, met een rijke historie. De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en telt ca. 19.500 inwoners.

De gemeentelijke organisatie telt ca. 115 medewerkers, onder aansturing van een drietal afdelingshoofden. In het kader van de organisatieontwikkeling is de kwaliteit van het ambtelijk apparaat een belangrijk item. De samenleving verandert continu en dat vraagt ook van ambtenaren de kwaliteit om te blijven veranderen. De kernwaarden van de organisatieontwikkeling zijn hierbij richtinggevend voor het invullen van het vakmanschap en de aanpak voor de verdere kwaliteitsontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Deze kernwaarden zijn wij/samen, klant-/vraaggericht, flexibel en professioneel. Als resultaatgerichte organisatie bieden wij interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak, daarnaast bieden wij veel ruimte voor initiatief en ontplooiing en hebben wij marktconforme- en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Wij beschikken over een Sociaal Team. Dit team vervult een spilfunctie in het realiseren van een integrale aanpak met betrekking tot cliëntvragen binnen het sociaal domein. De vragen en problemen kunnen alle levensdomeinen betreffen (bijv: woonsituatie, lichamelijke functioneren, psychisch functioneren en sociaal netwerk). Als regiehouder is het sociaal team verantwoordelijk voor het opstellen van één plan voor één gezin en onderhoudt daartoe intensieve contacten met alle in het sociaal domein werkende instellingen en informele zorg. Daarvoor zijn wij op zoek naar een:

Medewerker kwaliteit / uitvoeringsbeleid  WMO (m/v) (0,8 fte)

Wat ga je doen?

De taakinhoud in hoofdlijnen:

 • belast met de implementatie van beleidsontwikkelingen binnen het sociaal team;
 • bewaakt de kwaliteit en zorgt voor het verbeteren van de werkprocessen en dienstverlening binnen het sociaal team;
 • verantwoordelijk voor de coördinatie, uitvoering en verwerking van diverse meetbare kwaliteitsindicatoren;
 • signaleert knelpunten in relatie tot de organisatie en of het beleid en neemt initiatieven tot verbetering en/of aanpassingen;
 • onderkent nieuwe ontwikkelingen t.a.v. het beleidsterrein van de WMO en aanpalende beleidsterreinen.

Wat vragen wij?

 • een HBO opleiding;
 • ervaring op meerdere aandachtsvelden binnen het sociaal domein;
 • je onderscheidt hoofd- en bijzaken en hebt inzicht in maatschappelijke en sociale ontwikkelingen buiten de eigen functie;
 • je communiceert zowel mondeling als schriftelijk op een open, directe wijze;
 • je neemt snel, soms lastige beslissingen en weegt daarbij alle belangen af;
 • je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van toepassing.

Wat bieden wij?

 • De functie is ingedeeld in functiefamilie beleidsadvisering met bandbreedte D (salarispeil per 1-8-2017 max. € 4.162,--) op basis van een fulltime dienstverband;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Reageren, meer informatie of solliciteren?

Heeft deze advertentie je belangstelling solliciteer dan vóór 16 november a.s. online via www.igom.nl  en richt je brief en c.v. aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. mevrouw Ingrid Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 24 en 29 november 2017.

Heb je behoefte aan meer informatie neem dan contact op met mevrouw Kalita Roosen (tel. 14 043), coördinator Sociaal Team. In deze functie werk je 32 uren waarvan 28,8 uren betaald en 3,2 uren ADV opbouw.