Gemeente Meerssen | Vacature Medewerker jeugd / multiproblem consulent

Nieuwsbericht Vacature Medewerker jeugd / multiproblem consulent

Gepubliceerd op: 26 april 2021 10:40

Vacature
Aan de toegang tot het Limburgs heuvelland ligt Meerssen: een sfeervolle gemeente, met een rijke historie. De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners. De gemeentelijke organisatie telt ca. 110 medewerkers, onder aansturing van een drietal afdelingshoofden en de algemeen directeur.

In het kader van de organisatieontwikkeling is de kwaliteit van het ambtelijk apparaat een belangrijk item. De samenleving verandert continu en dat vraagt ook van ambtenaren de kwaliteit om te blijven veranderen. De kernwaarden van de organisatieontwikkeling zijn hierbij richtinggevend voor het invullen van het vakmanschap en de aanpak voor de verdere kwaliteitsontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Deze kernwaarden zijn wij/samen, klant-/vraaggericht, flexibel en professioneel. Als resultaatgerichte organisatie bieden wij interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak, daarnaast bieden wij veel ruimte voor initiatief en ontplooiing en hebben wij marktconforme- en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een:

Medewerker jeugd / multiproblem consulent (m/v, 1 fte)


Wat ga je doen?

Van melding, naar huisbezoek, eventueel een RTO en/of Beschermtafel en het inschakelen van de Raad voor de Kinderbescherming. Als jeugdconsulent onderzoek je of de cliënt en/ of het gezinssysteem zorg nodig heeft in verband met de opgroei en/ of opvoedingsproblemen. Ook wanneer de veiligheid in het geding komt.

Je gaat zelf geen begeleiding bieden aan de gezinnen, maar je bent de regiehouder. Je verheldert de zorgvraag van de gezinnen en zorgt ervoor dat de juiste hulp wordt ingezet. De vraagverheldering doe je door verschillende huisbezoeken af te leggen. Je gaat in gesprek met de gezinsleden en eventueel andere belangrijke personen. Tevens haal je informatie op bij bijv. betrokken hulpverleners of de school. Je bevindingen leg je vast samen met het gezin in een gezinsplan. Hoewel je als jeugdconsulent binnen het vrijwillig kader werkt, is het wel zo dat het dicht tegen het gedwongen kader aan ligt. Het is de kunst om de jeugdige en ouders/opvoeders inzicht te geven dat zij kunnen voorkomen dat het gedwongen kader wordt ingezet wanneer ze meewerken. Door middel van een actieve opstelling en het stimuleren van die eigen kracht wordt geprobeerd hulpverlening op gang te brengen, ook als de cliënt daar in eerste instantie zelf niet om vraagt.

Daar waar de veiligheid van de jeugdige in het geding is, neem jij de nadrukkelijk stelling en voert de benodigde acties uit.

Voor deze functie dien je stevig in je schoenen te staan!

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO- of WO- opleiding en ruime werkervaring als toegangsmedewerker/ consulent jeugd. In dit kader heb je ervaring met zorgmeldingen en het maken van veiligheidsinschattingen bij voorkeur bij een gemeente.
 • Je denkt en werkt systematisch, analytisch en accuraat en beschikt over ruime kennis inzake de ontwikkeling van kinderen en jeugd en het bijbehorende hulpverleningsaanbod in het kader van de Jeugdwet.
 • Je hebt ervaring met het werken in een politiek-gevoelige omgeving.
 • Je kunt een situatie rondom jeugdigen en gezinnen analyseren en een goede inschatting maken van de eigen kracht en mogelijkheden, urgentie van de problematiek, veiligheidsrisico's en de zorgbehoefte. Je bent hierbij in staat om integraal binnen het brede sociale domein te denken en te werken, verschillende partijen bij elkaar te brengen en te komen tot een afgewogen gezinsplan en advisering. Dit proces leg je op efficiënte wijze vast in rapportages in een cliëntvolgsysteem.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, bent stressbestendig en kunt zaken goed coördineren, initiëren en organiseren. Je kunt goed in teamverband samenwerken en bent resultaat- en klantgericht en spreekt zo nodig partners op een positieve manier aan op hun verantwoordelijkheid.
 • Vanzelfsprekend communiceer je zowel schriftelijk als mondeling goed en je kunt je aanpassen aan de situatie en context.
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je staat geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of een vooraanmelding.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een auto.
 • Er wordt een VOG voor deze functie gevraagd.

Wat bieden wij?

 • De functie is ingedeeld in schaal 10 (salarispeil per 01-10-2020 maximaal € 4.494,-- op basis van een fulltime dienstverband).
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05 % van je bruto loon. Deze kun je aanwenden om b.v. belastingvrij een fiets aan te schaffen of woon werkverkeer uit te ruilen.
 • Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP.
 • Ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling en flexibele werktijden met de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een boeiende werkomgeving met een veelzijdig takenpakket.

Reageren, meer informatie of solliciteren?

Heeft deze advertentie je belangstelling solliciteer dan vóór 10 mei a.s. online via www.igom.nl en richt je brief en c.v. aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. mw. I. Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

Heb je behoefte aan meer informatie over de functie inhoud neem dan contact op met Kalita Roosen Coördinator Sociaal Team, telefoon 14 043.

Kijk voor algemene informatie over de gemeente op deze website. 

De sollicitatiegesprekken worden ingepland op 17 mei 2021.