Gemeente Meerssen | Vacature medewerker functioneel beheer Sociaal Team (1,0 fte)

Nieuwsbericht Vacature medewerker functioneel beheer Sociaal Team (1,0 fte)

Gepubliceerd op: 01 april 2022 14:25

Medewerker functioneel beheer Sociaal Team (1,0 fte)
Binnen de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een:

Medewerker functioneel beheer Sociaal Team (1,0 fte)


Wat ga je doen?

Je draagt bij aan stabiele applicaties voor je collega's van het sociaal team, door deze goed te beheren. Door wetswijzigingen en organisatieveranderingen is deze applicatie continue aan veranderingen onderhevig. Je ziet en pakt kansen, en adviseert (on)gevraagd over alle aspecten rondom de applicaties en de dienstverlening om de kwaliteit naar een hoger niveau te brengen.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Participeren bij de implementatie van nieuwe functionaliteiten en applicatie(onderdelen).
 • Bewaken van de standaardisatie van de werkzaamheden en de applicatieonderdelen.
 • Zorgdragen voor het genereren van managementgegevens, inclusief bijbehorende voorbereidende en ondersteunende werkzaamheden.
 • Fungeren als projectleider bij o.a. digitalisering dossier, wijziging/aanschaf nieuwe software etc.
 • Begeleiden van installaties/upgrades en testen van nieuwe software.
 • Beantwoorden van vragen van eindgebruikers en ondersteunen van (key)users.
 • Fungeren als contactpersoon voor de leveranciers.
 • Uitvoeren van regulier onderhoud.
 • Nauw samenwerken met andere functioneel en technisch beheerders.

Dit ben jij:

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en affiniteit met applicaties en bedrijfsprocessen. Je kunt werken in technische omgevingen en kennis van databases en query- en rapportagetools is aanwezig. Zo ben jij bekend met:

 • Belangrijke standaard software applicaties, zoals Office en Windows.
 • De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet.
 • Microsoft Power BI.
 • Ervaring met X works van Blinqt of een vergelijkbaar systeem is een pré

Daarnaast heb je een goed gevoel voor belangen van de interne organisatie, je opdrachtgever, de burger en je collega's. Techniek, wensen en processen gaan niet automatisch samen. Je ziet het als een uitdaging steeds het maximaal resultaat te behalen. Hierbij werk je graag samen, maar ga je ook zelfstandig aan de slag.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw nieuwe functie krijg je alle benodigde support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

 • De functie van functioneel beheerder is ingedeeld in salarisschaal 8 (max. € 3732,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022) + mogelijke arbeidsmarkttoelage van maximaal 10% van het salaris. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP.
 • Uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, zoals: het flexibel indelen van de werkweek en diverse ontwikkelingsmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Sollicitatieprocedure

 1. Interesse? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV vóór 06 april 2022 a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Binnen 3 werkdagen na sluiting van de vacature ontvang je een reactie. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventuele eerste kennismaking in week 15?
 2. Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.
 3. Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet.
 4. Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Kalita Roosen (coördinator sociaal team). Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (recruiter) terecht. Beide personen zijn via telnr. 14 043 te bereiken. Voor overige informatie kijk op www.meerssen.nl