Gemeente Meerssen | Vacature medewerker Financiën & Control (0,8-1 fte)

Nieuwsbericht Vacature medewerker Financiën & Control (0,8-1 fte)

Gepubliceerd op: 11 augustus 2021 11:05

vacature
De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

Als bezoeker van de gemeente Meerssen val je van de ene verrassing in de andere. Het begint al bij de prachtige monumentale Basiliek in hartje Meerssen, onverwacht omvangrijk en wonderbaarlijk. De wonderen die zich hier voltrokken, brachten pelgrims van heinde en verre. Vandaag de dag bezoek je Meerssen ook voor de gezellige terrassen op de sfeervolle Markt, het gevarieerde winkelaanbod, het rijke culturele erfgoed, de eindeloze wandel- en fietsroutes en de prachtige natuur vol beekjes en bossen en het vele verborgen moois. Meerssen is een gebied vol rust en rumoer: van de ene kant een plek van bezinning en van de andere kant bruist het van de evenementen. Kom het beleven en ontdek het zelf. Welkom in Sfeervol Meerssen!

Voor de gemeente Meerssen zijn wij voor de afdeling Bedrijfsvoering op zoek naar een:

Medewerker Financiën & Control (0,8 - 1 fte)

Specialist in regelgeving gemeentefinanciën (BBV), coördinatie jaarrekening, vraagbaak boekhouding.

Context

De gemeente Meerssen heeft al enkele jaren geleden het ontwikkeltraject van de Planning & Control-cyclus ingezet. Het gaat hierbij om doorontwikkelen van de planning en de beheersing. Dit is gebaseerd op een drietal sporen: het verder koppelen van beleid aan financiën (o.a. formuleren van doelstellingen en indicatoren); verdere digitalisering van de financiële systemen en processen; het verder ontwikkelen van budgetbeheer naar businesscontrol.
Het team Financiën en Control bestaat uit een viertal consulenten die de afdelingen en het bestuur adviseren en een viertal medewerkers financiële administratie.

Wat ga je doen?

  • Je volgt de landelijke ontwikkelingen van het BBV (Besluit Begroting en Verantwoording) op de voet en vertaalt deze naar de praktijk en naar de financiële- en beheerssystemen van onze gemeente. Je bent de specialist en vraagbaak op dit gebied voor de rest van het team.
  • Je draagt bij aan de doorontwikkeling van de P&C-cyclus. Je initieert de verdere ontwikkeling met name op het gebied van het beheerssysteem, de financiële processen en de boekhouding. Hiervoor werk je nauw samen met de functioneel beheerder van het financiële pakket Civision Middelen.
  • Je voert de coördinatie en alle voorbereidende werkzaamheden uit met betrekking tot de totstandkoming van de jaarrekening van de gemeente. Daaronder valt het organiseren van het proces van de jaarrekening, coördinatie met management en budgethouders, afstemming met de externe accountant en opstellen van het jaarrekeningdocument en balansdossier.
  • Je ondersteunt de financiële consulenten bijvoorbeeld in het kader van de P&C-cyclus, collegenota's, beleidsnota's etc.
  • Je verricht overige binnen het team voorkomende werkzaamheden bij de meer complexere zaken en knelpunten in het financieel beheer en boekhouding zoals projectadministratie, analyses, verloopoverzichten.

Wat vragen wij van jou?

  • Je beschikt over kennis met betrekking tot gemeentefinanciën en het BBV of bent bereid je deze kennis eigen te maken door middel van een of meerdere opleidingen/cursussen.
  • Je bent iemand die op diverse niveaus kan schakelen en die kennis van zaken heeft van alle voorkomende financiële handelingen, maar die ook het totaalbeeld goed kan overzien binnen de totstandkoming van de jaarrekening.
  • Je kijkt verder dan alleen financiën en schakelt eenvoudig tussen alle niveaus, van operationeel (boekhouding) tot strategisch (verbetering P&C-cyclus). Het meegaan in ontwikkelingen en veranderingen gaat je makkelijk af. Je bent nauwkeurig, communicatief sterk, kunt goed plannen en organiseren en goed in teamverband werken. Kennis van het financiële pakket Civision Middelen is een pre.
  • Je beschikt over een afgeronde financieel / economische HBO opleiding en enkele jaren relevante ervaring binnen de gemeentelijke omgeving.

Voor deze functie vragen wij een VOG.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft, ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing, de lijnen zijn kort en er heerst onderling een collegiale en welwillende sfeer.

De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.494,-- op basis van een fulltime dienstverband). Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen. Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP. En verder kent de gemeente Meerssen uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak en voortdurend je kennis bijspijkeren.

Interesse?

Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je t/m 19 augustus 2021 contact opnemen met Carla Storcken (plv hoofd afdeling Bedrijfsvoering), tel. 14043 en vanaf 23 augustus met Bert Nijssen (afdelingshoofd Bedrijfsvoering), tel. 14043. Wil je direct reageren, dan zien we jouw CV met een motivatiebrief graag tegemoet. Kandidaten worden verzocht om vóór 4 september online te reageren via www.igom.nl. Richt je brief en cv aan:

Gemeente Meerssen
tav mw. I. Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 37.