Gemeente Meerssen | Vacature medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet (0,8-1 fte)

Nieuwsbericht Vacature medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet (0,8-1 fte)

Gepubliceerd op: 26 april 2022 18:35

Vacature medewerker bestuursondersteuning en kabinet
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen? Binnen de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet (0,8-1,0 fte)

Dankzij jou kunnen het college en de directie zich focussen op dagelijkse uitdagingen!

Wat ga je doen?

Samen met je directe collega ben je in deze functie het eerste aanspreek- en informatiepunt voor burgemeester, gemeentesecretaris/algemeen directeur en wethouders ten aanzien van burgers, bedrijven en instellingen. Je levert secretariële ondersteuning en je faciliteert aan het college en de directie. Het adviseren en (mede) coördineren van adequate representatie van het college behoort ook tot jouw taken. De functie kent sporadisch werkzaamheden in de avond en in het weekend.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • (Complex) agendabeheer van burgemeester, gemeentesecretaris/algemeen directeur en wethouders en alle daarmee samenhangende werkzaamheden;
 • Behandelen en verwerken van brieven, e-mails en overige correspondentie;
 • Voorbereiden van en notuleren bij de wekelijkse MT-vergaderingen;
 • Zorgdragen voor tijdige behandeling, voortgang en afdoening van collegevoorstellen;
 • (Mede) vorm geven aan het coördineren en organiseren van bestuurlijke gemeentelijke ontvangsten, zoals de (nieuwjaars)recepties en huldigingen;
 • Zorgdragen voor het totale proces rond onderscheidingen, zowel koninklijk als gemeentelijk;
 • Uitvoeren van taken t.a.v. zgn. 'oranje-activiteiten', bijvoorbeeld 4 mei-herdenking en 5 mei-viering;
 • Ondersteuning van de burgemeester rondom publieke optredens, zoals (huwelijks)jubilea;
 • Plannen en voorbereiden van officiële aangelegenheden van het college, zoals het voorbereiden van toespraken.

Dit ben jij:

Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie binnen de overheid. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

Het college en de directie kunnen dagelijks op jou terugvallen: je ontzorgt graag en bent pro-actief in het oppakken van allerlei regelzaken. Hierin neem je de verantwoordelijkheid en ben je servicegericht. Plannen en organiseren gaat jou goed af.

Geen dag is hetzelfde en veel werkzaamheden zijn ad hoc. Doordat je snel kunt schakelen en rust bewaart, weet jij hier goed mee om te gaan. Omdat je in een politieke omgeving werkt is belangrijk dat je een goed gevoel voor verhoudingen hebt en organisatie- en bestuurlijk sensitief bent. Tot slot maak je je digitale ontwikkelingen snel eigen en heb je affiniteit met het opzetten van digitale vergaderingen en een zaaksysteem.

 • Let op: aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie is een harde eis!
 • Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw nieuwe functie krijg je alle benodigde support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

 • De functie van Medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet is ingedeeld in schaal 7 (max. € 3301,-- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • In beginsel ontvang je een overeenkomst voor de duur van 1 jaar met proeftijd van 1 maand. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP.
 • Uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden, zoals diverse ontwikkelingsmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.

Sollicitatieprocedure

Interesse? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV vóór 09 mei 2022 a.s. online via www.igom.nl in te dienen. Houd je alvast ruimte in de agenda vrij voor een eventuele eerste kennismaking op 16 mei?

Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.

Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet.

Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Maurice Gorissen (afdelingshoofd Bedrijfsvoering) via tel. 06-44512510. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via tel. 06-46597963 terecht. Voor overige informatie kijk op www.meerssen.nl.