Gemeente Meerssen | Vacature juridisch medewerker Handhaving (0,5 fte)

Nieuwsbericht Vacature juridisch medewerker Handhaving (0,5 fte)

Gepubliceerd op: 03 augustus 2021 09:00

vacature
De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen. 

Als bezoeker van Meerssen val je van de ene verrassing in de andere. Het begint al bij de Basiliek, onverwacht omvangrijk en wonderbaarlijk. De wonderen die zich hier voltrokken brachten pelgrims als de eerste stroom bezoekers. Vandaag de dag bezoek je Meerssen ook voor de gezellige terrassen op de markt, de vele mooie winkels, het rijke culturele erfgoed, de eindeloze wandel- en fietsroutes en de prachtige natuur vol beekjes en bossen. Meerssen is een gebied vol rust en rumoer: van de ene kant een plek van bezinning en van de andere kant bruist het van de evenementen. Kom het beleven en ontdek het zelf. Welkom in Sfeervol Meerssen.

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Juridisch medewerker Handhaving (0,5 fte)

wij/samen, vraag- en ontwikkelgericht, flexibel en professioneel

De Organisatie:

De gemeentelijke organisatie telt ca. 110 medewerkers, onder aansturing van een drietal afdelingshoofden (Bedrijfsvoering, Ruimte, Samenleving) en de algemeen directeur. Wij zijn een kleine organisatie die de kwaliteit van het ambtelijk apparaat hoog in het vaandel heeft staan. Immers, de samenleving verandert continu en dat vraagt ook van ons de kwaliteit om te blijven veranderen. De kernwaarden van de organisatieontwikkeling zijn hierbij richtinggevend: wij/samen, klant-/vraaggericht, flexibel en professioneel.

Wat ga je doen?

  • Je behandelt en voert aanschrijvingen uit op grond van de Wabo-regelgeving en de daarbij behorende regels van de Algemene wet bestuursrecht. Kennis van de nog in te voeren Omgevingswet is een pré.
  • Je signaleert en analyseert ontwikkelingen en trends (bijv. Omgevingswet) op het taakveld Handhaving en vertaalt deze naar wat zij voor de organisatie betekenen. Ook ben je op dit gebied een juridische vraagbaak voor jouw collega's en het gemeentebestuur.
  • Je informeert en adviseert het Management Team en de portefeuillehouder van de afdeling Ruimte rondom college- en raadsvoorstellen en over relevante (juridische beleids-)ontwikkelingen.
  • Je neemt indien nodig deel aan regionale netwerken en overleggen.
  • Je vertegenwoordigt het gemeentebestuur tijdens de behandeling van bezwaar en beroep.
  • Je neemt zo nodig taken waar van jouw collega-jurist.

Wat vragen wij van jou?

Je bent een jurist (hbo werk- en denkniveau) die met name deskundig is op het gebied van handhaving. Je hebt een stevige persoonlijkheid en weet deze te vertalen naar concrete resultaten. Je neemt graag initiatief, bent gericht op verandering, bent nauwkeurig en schakelt makkelijk met interne en externe partijen. Je pikt snel signalen op uit de organisatie en doorziet de impact ervan. Verder ben je een verbinder met draagvlak bij de betrokken medewerkers, management, bestuur en inwoners. Je hebt een resultaatgerichte en proactieve houding en bent flexibel. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Tot slot kun je goed zelfstandig werken, maar bent ook in staat om in werk- en projectgroepen als teamplayer te opereren.

Er wordt een VOG gevraagd voor deze functie.

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing, de lijnen zijn kort en er heerst onderling een collegiale en welwillende sfeer.

De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. € 4.494,- op basis van een fulltime dienstverband). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen. Pensioenopbouw vindt plaats bij ABP. En verder kent de gemeente Meerssen uitstekende (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je kunt je werkweek flexibel indelen, jezelf ontwikkelen op persoonlijk vlak en voortdurend jouw kennis bijspijkeren.

Interesse?

Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Bertine Jongerius (afdelingshoofd Ruimte), 14 043. Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een motivatiebrief graag tegemoet. Kandidaten worden verzocht om vóór 21 augustus a.s. online via www.igom.nl te reageren. Richt je brief en c.v. aan:

Gemeente Meerssen
t.a.v. mw. I. Erdkamp
Postbus 90
6230 AB Meerssen

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 31 augustus en 2 september 2021.
Voor meer informatie vind je op deze website.